שבועות גם לטבעונים

עדי כהן סימן טוב
חג החלב מתקרב והנה לכם שני מתכונים שיעזרו גם לכם לחגוג כהלכה
צילום: פרטי

מאפינס יוגורט טבעוני

מתכון קל וכיפי למאפינס יוגורט קלילים ואווריריים שמתאימים בול לשבועות, אבל גם לכל השנה. אפשר לגוון את הבסיס עם תוספות וקישוטים שונים, ולהכין מגוון אינסופי של טעמים.

המצרכים :

2 גביעי יוגורט סויה טבעי 125 מל'

1.5 כוס קמח כוסמין

1 כפית אבקת אפיה

1/3 כוס מייפל

1/3 כוס שמן

1/3 כוס חלב צמחי

1/2 כוס רסק תפוחים או בננה

תוספות לפי הטעם: חופן פירות יער או אגוזים או חמאת בוטנים או פצפוצי שוקולד.

לקישוט: ריבה איכותית/ אבקת קקאו/ ממרח לוטוס/ בוטנים.

 

אופן ההכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות, מערבבים את כל החומרים היבשים והרטובים בשתי קערות נפרדות, ואז מחברים ביניהם ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את התוספת שבחרנו (פירות/ שוקולד/ אגוזים) ומערבבים קלות.

משמנים תבנית שקעים ומוזגים את הבלילה עד לגובה 3/4  לכל שקע. אופים בחום של 180 מעלות  20-25 דקות. מצננים את המאפינס ומגישים עם אבקת סוכר, ריבה איכותית או כל קישוט אחר שבא לנו.

 

לחמניות פסטו אווריריות טבעוניות

הנה מתכון כיפי ללחמניות פסטו רכות ואווריריות שמתחשק לנשנש ללא הפסקה. אפשר להשתמש בפסטו בייתי, ואם לא מתחשק לכם להכין אפשר להשתמש בקנוי.

המצרכים  לבצק:

1 ק"ג קמח כוסמין 70% מלא (אפשר לשלב לבד קמח מלא וקמח לבן)

2 כפות שמרים יבשים

2 כפות סילאן או סוכר

1/2 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר

1/2 1 כפות מלח

1/2 כוס שמן קנולה

2.5-3 כוסות מים (בהדרגה עד שמקבלים מרקם שנוח לעבוד וללוש)

פסטו בייתי או קנוי

אופן ההכנה: מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד המלח יחד, מוסיפים מלח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד. לשים כ-10 דקות עד שהבצק רך ונעים. מניחים את הבצק בקערה, משמנים מעט מכל הצדדים ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת. רצוי להניח במקום חמים למנוחה של כשעתיים.

לאחר שהבצק מכפיל את נפחו מחלקים לכדורים בגודל כדור טניס. מניחים נייר אפיה על תבנית עגולה ומשמנים מעט. מעבירים את כדורי הבצק לתבנית ומניחים אותם במרחק של סנטימטר אחד מהשני, כדי לתת להם מקום לתפוח ולהיצמד.

מברישים את הפסטו מעל הלחמניות ואופים בחום של 220 מעלות כ-15 דקות (בידקו: הבצק צריך להיות אפוי מלמטה). כשהלחמניות אפויות מוציאים מהתנור ומברישים שוב בפסטו טרי.

**********

רוצים לשדרג את היכולות שלכם במטבח? להכיר חומרי גלם בריאים וללמוד לבשל בקלות אוכל בריא מגוון וטעים? בעוד כשבועיים ייפתח מחזור נוסף של הקורס לבישול בריא במודיעין, וזו ההזדמנות שלכם לפגוש את עדי באופן אישי, ללוש, לקצוץ, לתבל ולבשל ביחד איתה אוכל בריא וטעים בקלי קלות. לפרטים: 052-6393378.

כתבות נוספות

תל אביב הגיעה למודיעין

לאחרונה נפתחה במע"ר מרפאת SKIN לטיפולי פנים ואנטי-אייג'ינג, של מומחה האסתטיקה מהעיר הגדולה ד"ר אמיר זרח: "מביאים סטנדרטים בינלאומיים"

ביבס: "חוק גיוס אחד, לכולם"

ראש עיריית מודיעין השתתף בוועידת התאגידים באילת והתייחס לשאלת גיוס החרדים, ואמר כי "ראשי המחאה רוצים שנסגור את המדינה על כל דבר קטן"

סיבוב פרסה

יממה בלבד לאחר שהודיע על מינוי ראש שב"כ חדש חזר בו נתניהו מההחלטה

מתקדמים בכרמים

ועדת המשנה לתכנון ובנייה תדון השבוע בבקשה להקלות שהגישה חברת רן-אור הנדסה, שזכתה בחלק מהמתחם האחרון למגורים בשכונה

מתקדמים בכרמים

ועדת המשנה לתכנון ובנייה תדון השבוע בבקשה להקלות שהגישה חברת רן-אור הנדסה, שזכתה בחלק מהמתחם האחרון למגורים בשכונה

המשך קריאה »