קל להכנה, קליל בבטן

עדי כהן סימנטוב
הקיץ כאן במלוא עוצמתו והנה שתי מנות נפלאות ומהירות: סלט שהוא ארוחה שלמה ועוגה בחמש דקות  הכנה שלא תפסיקו לנשנש
צילום: פרטי

סלט ירוק עם כוסמת ירוקה מונבטת בויניגרט טחינה מתקתק

כוסמת ירוקה היא דגן מופלא שלא מקבל מספיק קרדיט במטבח הישראלי. אז הנה מתכון לסלט קליל, קייצי, עם כוסמת ירוקה מונבטת שמעניקה לו בוסט של בריאות.

המצרכים:

מגוון חסות ועלים שאוהבים שטופים ומיובשים

1 כוס עגבניות שרי חצויות לחצי

1 כוס כוסמת ירוקה מונבטת

1 כוס שקדים או אגוזים שאוהבים (טבעיים, לא קלויים)

1/3 כוס טחינה גולמית

1/3 כוס שמן זית

1/3 כוס מיץ לימון

2-3 כפות סילאן

1/2-1 כפית מלח

 

אופן ההכנה: בצנצנת אטומה מניחים את כל חומרי הרוטב ומנערים היטב, טועמים ומתקנים טעמים אם צריך. בקערת הגשה מניחים את החסה והעגבניות ומפזרים מעל את הרוטב. מפזרים את הכוסמת והשקדים ומגישים.

טיפ להנבטת כוסמת או כל קטניה או דגן: מניחים את הכוסמת בקערה עם מים ומשרים ללילה. מעבירים את הכוסמת למסננת רשת דקה, שוטפים במי ברז ומניחים את המסננת מעל קערה. שוטפים את הכוסמת במסננת 2-3 פעמים ביום, ובתוך 48 שעות היא תנבט. מאפסנים במקרר.

הערות:

  1. אם חם מאד כדאי להכניס את המסננת למקרר ולהנביט שם.
  2. להנבטה של קטניות גדולות כמו חומוס או שעועית, יש להשרות בשלב הראשון לפחות ל-24 שעות ולהחליף את המים מידי פעם.

 

עוגת שוקו-בננה חמאת בוטנים טבעונית

מתכון קל וכייפי לעוגה סופר מפנקת, עשירה ורכה שמכינים במהירות ומחסלים עוד יותר מהר. אפשר לגוון את הבסיס עם תוספות וקישוטים שונים ולהכין מגוון אינסופי של טעמים.

המצרכים :

לתבנית מלבנית בינונית או שתי אינגליש קייק

2.5 כוסות מידה קמח כוסמין

1/4 כפית מלח

1.5 כפיות אבקת אפייה

1 כף קקאו

4 בננות בשלות

1 כוס קרם קוקוס או שמנת צמחית

1/3 כוס שמן צמחי

1/3 כוס סילאן או מייפל טבעיים

1/3 כוס חמאת בוטנים (או טחינה)

תוספות:

1/2 כוס צימוקים/אגוזי מלך או פצפוצי שוקולד

ציפוי (אופציה)

⅔  כוס אבקת סוכר

2-3  כפות יוגורט סויה טבעי או בטעמים או חלב סויה.

 

אופן ההכנה: מחממים תנור ל-170 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותה קלות. בקערה גדולה מועכים את הבננות לממרח חלק. מוסיפים את שאר המצרכים הרטובים ומערבבים היטב (רצוי להשתמש במטרפה) עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים למרקם אחיד.

שופכים את התוספות שבחרנו ומערבבים קלות. מעבירים 2/3 מהתערובת לתבנית המשומנת ומיישרים. מוסיפים את הקקאו לתערובת שנותרה בקערה ומערבבים היטב. שופכים את התערובת החומה על הבהירה ומיישרים. בעזרת סכין או קיסם מציירים גלים על התערובת, כך ששתי השכבות יתערבבו מעט והלבן יקשט את החום.

אופים במשך כ-35 דקות. זמני האפיה תלויים בתבנית ובתנור שלכם (בודקים עם קיסם האם העוגה יבשה בחלק הפנימי). מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן לחלוטין.

לציפוי: מערבבים אבקת סוכר עם יוגורט או חלב סויה היטב עד שהסוכר נמס ומזלפים על העוגה. שימו לב לעשות זאת רק אחרי שהעוגה קרה לחלוטין.

כתבות נוספות

תל אביב הגיעה למודיעין

לאחרונה נפתחה במע"ר מרפאת SKIN לטיפולי פנים ואנטי-אייג'ינג, של מומחה האסתטיקה מהעיר הגדולה ד"ר אמיר זרח: "מביאים סטנדרטים בינלאומיים"

ביבס: "חוק גיוס אחד, לכולם"

ראש עיריית מודיעין השתתף בוועידת התאגידים באילת והתייחס לשאלת גיוס החרדים, ואמר כי "ראשי המחאה רוצים שנסגור את המדינה על כל דבר קטן"

סיבוב פרסה

יממה בלבד לאחר שהודיע על מינוי ראש שב"כ חדש חזר בו נתניהו מההחלטה

מתקדמים בכרמים

ועדת המשנה לתכנון ובנייה תדון השבוע בבקשה להקלות שהגישה חברת רן-אור הנדסה, שזכתה בחלק מהמתחם האחרון למגורים בשכונה

מתקדמים בכרמים

ועדת המשנה לתכנון ובנייה תדון השבוע בבקשה להקלות שהגישה חברת רן-אור הנדסה, שזכתה בחלק מהמתחם האחרון למגורים בשכונה

המשך קריאה »