פשטידת תרד טבעונית קלה ללא גלוטן
הפשטידה הזו כל כך פשוטה, טעימה וקלה להכנה, שלא תפסיקו להכין אותה. היא עשירה בחלבון וסידן ונטולת גלוטן, ואפשר לגוון ולהחליף את התרד בירקות אחרים כמו: תירס, פטריות, בטטה ועוד ועוד.
המצרכים:
1 חב' טופו קשה (300 גר')
1 חב' טופו משי (330 גר')
1.5 כוסות קמח עדשים
2 כפיות אבקת אפיה
2 כוסות עלי תרד או מנגולד קצוצים
1.5-2 כפיות מלח
2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
1/3 שמן זית
אופן ההכנה: במעבד מזון מעבדים בפולסים את הטופו הקשה עם הבצל והשמן, עד לקבלת מרקם גרגרי. מוסיפים את טופו המשי ומרסקים ב-2-3 פולסים קצרים נוספים. מוסיפים את קמח העדשים, אבקת האפיה והמלח, ומערבבים בעדינות בעזרת כף לעיסה אחידה (במידה ויבשה מדי אפשר להוסיף מעט חלב צמחי או מים). מוסיפים את העלים הקצוצים גס, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול (אפשר לטעום חופשי, אין ביצים).
משמנים תבנית אפיה ומעבירים את הבלילה מבלי לדחוס אותה. מיישרים ומכניסים לתנור חם לחום של 180 מעלות, לאפיה של כ-35 דקות עד שמתקבלת שכבה שחומה. מצננים את הפשטידה לחלוטין כדי שתתייצב.
מרק תירס מהיר הכנה
מרק תירס מעולה וקל הכנה, עם תוספת של עדשים כתומות כדי לחזק בויטמינים, ברזל, חלבון וסיבים תזונתיים.
המצרכים:
2 ליטר מים
3 כוסות גרגרי תירס (טרי, קפוא או משומר)
1/2 כוס עדשים כתומות חצויות (הרגילות שקונים בסופר)
2-3 כפות רוטב סויה
1/4 כרוב לבן קטן פרוס לרצועות דקות
1/3 חבילה אטריות אורז עבות
לקישוט: בצל ירוק
אופן ההכנה: שוטפים ומסננים את העדשים ומניחים בסיר. מוסיפים את המים והתירס ומבשלים יחד 15-20 דקות עד שהעדשים נמסות. מתבלים ברוטב סויה. בעזרת בלנדר מוט מרסקים את המרק בפולסים, עד שחלק מהתירס מרוסק וחלק נשאר שלם. אם אין בלנדר מוט, אפשר להעביר מחצית מהמרק לבלנדר או מעבד מזון, לרסק ולהחזיר לסיר.
מוסיפים את אטריות האורז והכרוב לעוד 7 דקות בישול. אם המרק סמיך מדי אפשר להוסיף מים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם בצל ירוק קצוץ לקישוט.