המקלחת עומדת הכן, המיטות ממתינות בסבלנות וכל שנותר כדי להשלים עוד יום נעים ולהיפרד ממנו לשלום הוא להתכנס סביב שולחן ארוחת ערב וליהנות מזמן איכות משפחתי וטעים יחדיו. פשטידה היא פתרון קולינרי נפלא לארוחה משביעה ומזינה שכל בני המשפחה אוהבים. הנה כמה רעיונות לפשטידות קלילות וטעימות שמתאימות בול לארוחת הערב: לא מכבידות מדי, בריאות להפליא וגם קלות להכנה.
פשטידת פסטה
אם מתחשק לכם לגוון את מנת הפסטה הקבועה שלכם ולהעניק לה טוויסט קולינרי מעניין, פשטידת פסטה היא פתרון נפלא עבורכם. כל שעליכם לעשות הוא לבשל את הפסטה (רצוי לבחור בפסטה קצרה) לפי הוראות היצרן, להוסיף קמח, ביצים וגבינות טעימות כמו מוצרלה, בולגרית וקוטג', לתבל בעדינות עם מלח, פלפל שחור וקמצוץ אגוז מוסקט, לזרות מוצרלה מגורדת ולשלוח לתנור לכ-40 דקות אפייה. אם תרצו, תוכלו לשדרג את הפשטידה ולהוסיף לתערובת תוספות כמו תירס, פטריות, עשבי תיבול, זיתים וכל תוספת אהובה.
פשטידת תירס
פשטידת תירס היא הפתרון המהיר, הטעים והאהוב ביותר על ילדים (וגם על ההורים שלהם). להכנת הפשטידה הזו לא תצטרכו אפילו להשתמש בגרגרי תירס טריים או מבושלים, אלא פשוט לפתוח קופסת שימורים ולסנן את התירס, להוסיף קוטג', גבינה לבנה, גבינה צהובה מגוררת וביצים, להוסיף מעט קמח ותבלינים, לערבב היטב ולהותיר לתנור להשלים את המלאכה הטעימה.
פשטידת פטריות
התוספת לפיצה הכי אהובה על ילדים אחרי זיתים ותירס היא ללא ספק פטריות – ואנחנו לגמרי מבינים למה. כאן נעביר את הפטריות למרכז הבמה, כשהן מככבות בפשטידה קלה להפליא ובמראה חגיגי. לאחר שתפרסו את הפטריות לפרוסות, הוסיפו בצלים קצוצים, גבינות אהובות , ביצים ותבלינים ושדרגו את הבלילה עם עשבי תיבול קצוצים שאתם יודעים שהילדים יאהבו. רגע לפני שהפשטידה מוכנה, פזרו עליה פתיתי גבינה צהובה או מוצרלה והכניסו לתנור ל-10 דקות נוספות.
פשטידת קישואים
יש הרבה דרכים טובות "להגניב" אל חיכם העדין של ילדינו ירקות ושאר מאכלים בריאים, וגם אם הם לא היו משתגעים על הימצאותם של פרוסות קישואים בצלחת ארוחת הערב שלהם, בתוך פשטידה האירוע הזה לגמרי יכול לעבוד. כשהקישואים קצוצים דק דק ומעורבבים עם גבינות (אפשר גם בלעדיהן), תבלינים, קמח וביצים, ובוודאי לאחר שהם נאפים בתנור, צורתם משתנה לחלוטין וגם טעמם נעשה עדין ובשרני יותר. לקבלת טעם פריך עוד יותר, רפדו את תחתית התבנית ואת חלקה העליון בשכבה דקה של פירורי לחם.
פשטידת ברוקולי וגבינות
פרחי ברוקולי הם זר הפרחים האולטימטיבי לארוחת ערב משפחתית – גם קורנים מבריאות, גם מפיצים צבע ירוק משגע ואם תעשירו איתם את הפשטידה התורנית של ארוחת הערב, תקבלו ארוחה מזינה, משביעה וטעימה מאין כמוה. להכנת הפשטידה הזו תוכלו להשתמש בברוקולי טרי או קפוא. לאחר בישול הברוקולי במים, הוסיפו בצל קצוץ, שום כתוש, ביצים, מעט שמן זית וגבינה לבחירתכם (גבינה לבנה, שמנת או קוטג'), מעט קמח, פירורי לחם ותבלינים. שמנו את התבנית עם מעט ספריי שמן ואפו עד להשחמה, כ- 35 דקות.
פשטידת זיתים
זיתים הם הכוכבים העולים בשמי ארוחת הערב הישראלית, וכאן הם קוטפים את התפקיד הראשי בפשטידה קלה, מזינה ואהובה מאוד על ילדים. להכנתה ידרשו עשר דקות בלבד, במהלכן תוכלו להכין פשטידה גדולה או כ-15 מאפינס אישיים. כל שעליכם לעשות הוא לערבב ביצים עם שמן זית, טבעות זיתים, קמח, גבינה צהובה מגוררת והגבינה האהובה עליכם (קוטג', גבינת שמנת, פטה ועוד), לטגן בצל קצוץ ולהוסיף לתערובת ולתבל עם מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט. לאחר אפייה של כ-30 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות נניח לפשטידה להצטנן מעט, נפרוס לפרוסות ונתענג!
פשטידת פלפלים
היא צבעונית, ממלאת את השולחן בכל טוב והבונוס – סופר בריאה! עוד דרך נפלאה לגרום לילדים לצרוך ירקות, והפעם פלפלים בכמה צבעים, שעושים את דרכם לתנור כשהם מתאחדים בכיף עם תערובת של גבינות, בצל, תבלינים ועם טוויסט מעניין של שיבולת שועל במקום הקמח המסורתי. קצצו בצל וטגנו אותו היטב, חתכו פלפלים בשני צבעים (לפחות!) לקוביות וטגנו גם אותם, הוסיפו קוטג', גבינה צהובה מגוררת וגבינה מלוחה שאתם אוהבים (בולגרית, צפתית או חמד, למשל), הוסיפו שיבולת שועל, ביצים ותבלינים ואחדו את התערובת החגיגית לתבנית גדולה, שתבלה בתנור כ-40 דקות.