מעירים את השבת

ערן קמינסקי
בעירייה ובמנהלת אופק משלימים כעת קול קורא חדש בו ייבחרו עגלות האוכל שיפעלו בעיר בסופי השבוע. אלעד שמעונוביץ, יוזם הפרויקט, עונה על הטענות שעלו לאחרונה כלפי העירייה והמיזם, וחושף את החזון להקים מתחם ייעודי בו יפעלו מספר פוד טראקים בפארק הטכנולוגי
צילום: דוברות העירייה

במקביל למיני-סערה בשיח הציבורי במודיעין סביב הפסקת פעילות הפוד טראק "הכובעון המטורף" בספורטק, משלימים בימים אלו בעיריית מודיעין ובמנהלת אופק קול קורא חדש להפעלת המיזם בעיר. בצל מצוקת מקומות הבילוי בעיר בסופי השבוע, הקול הקורא החדש מתייחס להפעלת פוד טראקים בימים חמישי, שישי ושבת, בין השעות 07:00-23:00.

במסגרת המכרז החדש ינסו כעת בעירייה להגדיל את מספר הפוד טראקים הפועלים בעיר, גם בעזרת מיקומים חדשים כמו הפארק הטכנולוגי ופארק ענבה, כאשר העלות החודשית לבעלי עגלות האוכל תעמוד על 1,500 שקל. בעירייה הדגישו השבוע כי בשבועיים הקרובים ינסו להשלים את המהלך, והוסיפו כי הזוכים באישור להפעלת פוד טראקים ייבחרו על פי שיקולי איכות ותמהיל עירוני שייתנו לתושבים את המענה המתאים ביותר.

תפסנו השבוע את סגן ראש העירייה אלעד שמעונוביץ, יוזם הפרויקט, לשיחה על הלקחים שהופקו מהשנה הראשונה להפעלת המיזם בעיר, הטענות שהועלו כלפי העירייה והתוכניות לעתיד. "תקופת הפעילות הראשונה, למרות המורכבות של שנת פיילוט והמלחמה שנכנסה תוך כדי, בסך הכל הסתיימה בצורה מוצלחת. יש לנו שישה טראקים שפועלים בתוך העיר ונותנים מענה יפה מאוד, ובעצם מגשימים את מטרת הפרויקט – לייצר נקודות עניין במרחב הציבורי ולתת מענה של בילוי לתושבים".

"עם זאת, היו לנו גם מורכבויות ונקודות בעייתיות", הוא מוסיף, "אם זה הצורך לעזור להם בחיבור לחשמל, שזה משהו שאנחנו רוצים ומנסים לתקן בסבב החדש, ואם זה בעיות עם הטראקים שלא זזו ממקומם, שזה בעצם מה שמבדיל בין טראק לעסק, וגם את זה אנחנו מנסים לתקן בסבב החדש. המטרה בסבב החדש היא לשמר את הקיים ולשפר אותו, ולהוסיף טראקים חדשים ברחבי העיר כשהדגש העיקרי הוא על סופי השבוע. כולנו מודעים למצב בעיר והמטרה היא לחזק את היצע מקומות הבילוי בסופי השבוע בעיר".

ההגבלה לפעילות רק בסופי שבוע גם הופכת את העניין לפחות אטרקטיבי עבור יזמים.

"יכול להיות. יש כאלה שמגיעים עם פוד טראקים מוכנים ואז זה יותר מתאים להם, והגישו הצעות לא מעט כאלה. יש גם כאלה שפועלים במקומות אחרים, וזה העניין בטראק, שאפשר יום אחד לעבוד בעיר אחת ולמחרת בעיר אחרת. אני מבין שזה לא מתאים לכל אחד. אנחנו צריכים לשמור על האינטרסים של העיר. יש צורך לשמור על איזון מול בעלי העסקים בעיר, שמשלמים ארנונה לא נמוכה וצריך ליצור איזון נכון מולם. בנוסף, צריך לתת דגש מיוחד על מה שחסר לנו, וזה בעיקר היצע מקומות הבילוי בסופי השבוע".

מלבד תקלות שהן בגדר חבלי לידה, היו גם עניינים כמו חיבור לחשמל שפגעו במיזם. לא היה לזה פתרון עד עכשיו?

"אני לא רוצה להתייחס ספציפית לטראק כזה או אחר, אבל חשוב להדגיש שהפעילות של כל הטראקים החלה בקול הקורא הקודם בתנאים שהיו ידועים לכולם. ידעו שאספקת החשמל צריכה להיות עצמאית ובאחריותם, וחשוב להגיד שרוב הטראקים בישראל פועלים עם חשמל עצמאי. למשל, מתחם הפוד טראקים שפועל ביער בן בסופי השבוע, כולם שם על חשמל עצמאי. אז זה לא שהייתה כאן איזושהי הפתעה ולא ידעו למה נכנסים. מצד שני, נכון, יש כאן משהו אקוטי ואנחנו ננסה במכרז החדש לספק חשמל, אבל לא בכל מקום זה אפשרי. חיבור חיצוני למערכת החשמל העירונית זה לא משהו מובן מאליו. חיבור לא נכון יכול לגרום לנזק נרחב. יש מקומות שאין בהן תשתיות חשמל מספיקות לטארק ומדובר בעלויות מאוד גבוהות".

למה זה סיפור גדול לייצר חיבור חשמל לטראקים בתוך השכונות?

"קח למשל את הספורטק, שברובו התשתית נועדה לספק חשמל לתאורה ולא לטראק שיש בו הרבה מכונות חשמליות. התשתית שם לא יכולה לשרת צריכה גבוהה. גם כשיש אירועים של העירייה בפארקים או בעמק האלה, לא בכולם יש קווי חשמל שייתנו מענה מספק והעירייה מביאה גנרטורים שלה. זה לא נושא כל כך פשוט".

נקודה נוספת בעייתית היא שההסכמים החדשים הם לשלושה חודשים בלבד.

"אנחנו שומרים חלונות יציאה. אנחנו מסתכלים שנה קדימה, ואפילו יותר, אבל יש נקודות יציאה. רוב האנשים שניגשו לקול הקורא מגיעים עם טראקים מוכנים ועובדים, ואנחנו מחפשים את אותם בעלי ניסיון וידע, ולהם זה פחות מפריע. הסבב האחרון עבד כמעט שנה וחצי, ועכשיו העניין הוא יותר תחנות יציאה מאשר תקופת התקשרות".

מה השאיפות לעתיד, לכמה פוד טראקים אתם רוצים להגיע?

"אני לא רוצה לנקוב במספר, כי החוכמה בעניין הזה הוא לייצר את המענה הנכון במקומות הנכונים. למשל, אם יש מחסור של בתי אוכל בפארק הטכנולוגי, ובאים עסקים וחברות שפועלים שם ואומרים 'אנחנו צריכים עוד אלטרנטיבות', אז שם הרעיון הוא לשים עוד טראקים שייתנו מענה, בין אם זה במיקומים נוספים או בסופי השבוע. אז המספר כאן הוא פחות העניין. החזון הוא כן לייצר מתחם של מספר פוד טראקים שפועלים ביחד בפארק הטכנולוגי. אנחנו בוחנים כעת כמה אלטרנטיבות איך לעשות את זה, ואני חושב שזה הדבר הבא שגם יכול לשדרג את מיזם הפוד טראקים וגם לייצר עוד מתחם בילוי עבור תושבי העיר".

כתבות נוספות

כמיטב המסורת

אימפריית הרובוטיקה של מודיעין עושה זאת שוב, כאשר שלוש נבחרות מקומיות העפילו לתחרות הבינלאומית בארה"ב

איתם במסע

הוריו של יותם חיים, החטוף שנהרג בשוגג מאש צה"ל בעזה, מבקשים כעת להביא לעולם נכד מזרעו. מי שמלווה אותם היא עו"ד נילי שץ ממודיעין: "הם מאוד נחושים"

כמיטב המסורת

אימפריית הרובוטיקה של מודיעין עושה זאת שוב, כאשר שלוש נבחרות מקומיות העפילו לתחרות הבינלאומית בארה"ב

המשך קריאה »

איתם במסע

הוריו של יותם חיים, החטוף שנהרג בשוגג מאש צה"ל בעזה, מבקשים כעת להביא לעולם נכד מזרעו. מי שמלווה אותם היא עו"ד נילי שץ ממודיעין: "הם מאוד נחושים"

המשך קריאה »