והנה בשורה לכל חובבי המטבח הטריפוליטאי שבכם: אם חשקה קיבתכם בקוסקוס ביתי אמיתי, מפרום משובח או התבשילים שהכרתם מהמטבח המשפחתי, מסעדה חדשה שנפתחה ביישוב חשמונאים לפני ארבעה חודשים תציע לכם את כל המגוון המוכר והאהוב.
מאחורי מסעדת "פרג" עומדים הבעלים שרית ערוסי ואביה דוד, שהיה השף של מסעדת "גואטה" המפורסמת ביפו במשך תשע שנים וכעת עומל על הסירים במסעדה החדשה של בתו.
"פתחנו במרץ, אחרי שחיפשנו מקום במודיעין", מספרת שרית שהייתה קודם לכן רכזת הדרכה בחברת ביטוח. "החלטתי שאני רוצה להיות עצמאית ואצלנו כבר מילדות הכל סבב סביב אוכל. אנחנו עשרה אחים ואוכל תמיד היה משהו מחבר ומחמם. רצינו להביא משהו חדש לאזור, ההורים גרים פה ואמרו שחסר כאן אוכל טריפולטאי אמיתי".
"הבת שלי כל הזמן טפטפה לי 'נו אבא, בוא תפתח לי מקום'", מספר דוד, שאחראי גם על עיצוב המקום, המעוטר בכלים ישנים ותמונות היסטוריות של יפו, העיר בה גידל את משפחתו לאורך השנים ברחוב הסמוך לנמל יפו. "אנשים אוהבים אוכל טריפולטאי. בשישי אני מכין המון תבשילים וסלטים והכל בכמויות קטנות כדי לשמור על הטריות והטעם, שלא יהיה תעשייתי. אין אצלנו חומרים משמרים. תקנה כאן סלטים והם יישמרו לך במקרר גם עשרה ימים. זה הכל עניין של הגיינה וניקיון. גם את הבשר אנחנו טוחנים כאן בעצמנו. לא מביאים בשר טחון מבחוץ. אנחנו לא מתחרים עם המחירים הזולים שיש במודיעין עילית ובסביבה. לא מתפשרים על האיכות".
אמנם מוצאה של המשפחה הוא חצי מרוקאי וחצי עיראקי, אבל האוכל של דוד ושרית מרגיש טריפוליטאי אותנטי לחלוטין. "המטרה היא לתפוס שם בסביבה", אומרת שרית ומסבירה שעדיין לא החלו לפרסם את עצמם כדי לתת למסעדה את הזמן להתגבש. "השגרירים הכי טובים שלנו יהיו הלקוחות. בסופו של דבר לא משנה כמה פרסום תעשה, אם האוכל לא יהיה טעים אנשים לא יחזרו אליך".
ב"פרג" מציעים גם אוכל לאירועים והקונספט של המסעדה הוא יותר לכיוון הטייק אווי מאשר לישיבה במקום עצמו. "טוב לי מקום קטן ואינטימי", אומרת שרית, "שאנשים יבואו וייקחו הביתה ארוחת צהריים או יאכלו כאן על הדלפק".
מלבד המפרום המשובח, סלט הצ'רצ'י הנהדר והלימונים הכבושים המיוחדים, מכין דוד לקראת שבת מגוון של תבשילים. מבשר צלי וקציצות שניצל ודגים, דרך כל סוגי הממולאים, שני סוגי חריימה, בסטיל (קציצות תפ"א עם עוף ובצל) ומיני תבשילים טריפוליטאים מסורתיים.
מחירים לדוגמה: מנת קוסקוס עם מפרום ושני סלטים – 40 שקל, קציצת תפ"א עם נתחי עוף ובצל – 8 שקל ליחידה, קציצת עוף – 7 ליחידה, מנת טבחה בכמון/סלק – 30 שקל.
בתמונה דוד ושרית ב"פרג". חומרים משמרים? לא אצלנו! (צילום: ערן קמינסקי)