פשטידת מנגולד קלה
פשטידה פשוטה וטעימה, הטופו וקמח העדשים מספקים בה המון חלבון. אפשר לגוון ולהחליף את המנגולד בתרד, ברוקולי מאודה או כל ירק אחר שאוהבים.
המצרכים:
2 חב' טופו קשה (סה"כ 600 גר')
1 כוס קמח עדשים כתומות (אפשר בהחלט להמיר לקמח חיטה או כוסמין)
1 כפית אבקת אפיה
2 כוסות דחוסות עלי מנגולד או תרד קצוצים
צרור פטרוזיליה או שמיר או סלרי קצוצים (אשר לשלב)
1 כפית שטוחה מלח
פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה: במעבד מזון מעבדים את הטופו למרקם חלק, מוסיפים את קמח העדשים, אבקת האפיה, המלח והפלפל ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים את העלים הקצוצים. טועמים ומתקנים תיבול. משמנים תבנית אפיה ומעבירים את הבלילה. מיישרים ומכניסים לתנור חם לחום של 180 מעלות לאפיה של כ-35 דקות, עד שמתקבלת שכבה שחומה. מצננים את הפשטידה לחלוטין כדי שתתייצב.
עגבניות ממולאות אפויות
מנה מושלמת וסופר שמחזירה אותנו הביתה. עגבניות אפויות שחומות ממולאות בתערובת ממכרת של אורז, טחון מן הצומח ותבלינים. פשוט מושלמת
המצרכים:
½ שקית (200 גר) פתיתי טחון מן הצומח (אני השתמשתי בשל טבעול)
6 עגבניות גדולות ועסיסיות (אפשר גם 12 קטנות)
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 גזר קצוץ קטן
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כוס אורז בסמטי משטוף ומסונן
1 כף רסק עגבניות
2 כפות רוטב סויה
1 כף סילאן טבעי ללא סוכר
2 כוסות מים
¼ כפית תבלין בהרט
שמן זית
אופן ההכנה: משמנים מחבת עמוקה בשמן זית ומטגנים את הבצל והגזר עד לשקיפות, מוסיפים בצל ירוק, שום ואת פתיתי הסויה ומטגנים כמה דקות יחד. מוסיפים את הפטרוזיליה והבהרט ומערבבים. מוסיפים רסק עגבניות, אורז ומים, מערבבים ומכסים במכסה. מבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה עד שהאורז מבושל. מכבים את הלהבה, מערבבים בעדינות, ומשאירים מכוסה במכסה עוד 5 דקות.
מסירים את החלק העליון של העגבניות ומניחים בצד. מרוקנים את הגרעינים והליבה בעזרת כפית. מניחים את הליבה של העגבניות בתבנית או סיר שטוח חסין אש. ממלאים את העגבניות בתערובת האורז ומניחים בתבנית על הליבות שרוקנו מהן. מפזרים מעט שמן זית על האורז, מכסים בראשים שהורדנו מהעגבניות ומזלפים מעט שמן זית מעליהם. מעבירים את התבנית לתנור מחומם לחום של 190 מעלות לכחצי שעה, עד שהעגבניות משחימות מעט מלמעלה. מוציאים ומגישים.