גאלט כוסמין פריך במלית תרד וטופו
זו מנה יפיפייה וטעימה, נפלאה לאירוח וגם לפיקניק, עשירה בחלבון וסידן. אמנם יש כאן כמה שלבים, אבל בסך הכל מדובר בתהליך לא מסובך עם תוצאה נפלאה, שבסיומה נקבל תבנית חמה ומנחמת של בצק פריך עם מלית עשירה בטעמים. מוזמנים לנסות ולספר איך יצא לכם.
המצרכים:
לבצק:
2.5-3 כוסות קמח כוסמין (תלוי בסוג. מומלץ להתחיל בפחות ובמידת הצורך להוסיף)
180 גר' חמאה טבעונית/נטורינה מומסת
1/2 כוס חלב סויה או חלב צמחי אחר
1.5 כפיות מלח
1 כפית חומץ
למלית:
1 חבילה טופו קשה
1 חבילה טופו משי
1 אריזה קטנה תרד טרי
3 כמות שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה :
הבצק: מניחים בקערה 2.5 כוסות קמח עם מלח וחמאה טבעונית, ומערבבים עד שנוצרים פירורים עבים. מוסיפים מים וחומץ וממשיכים לעבד רק עד שנוצר בצק אחיד. במידה והבצק דביק ורך מוסיפים בהדרגה עוד קמח, ומערבבים בעדינות עד לקבלת בצק רך ונעים. אוספים לריבוע, מניילנים בניילון נצמד ושולחים למנוחה במקרר למשך 10 דקות . בינתיים מחממים תנור ל -180-170 מעלות.
המלית: שופכים טופו משי לקערה ומרסקים בעזרת מזלג. מגררים טופו קשה על פומפיה גסה לתוך הקערה ומוסיפים שמן זית לימון ומלח. מערבבים וטועמים. קוצצים את התרד ומוסיפים לקערה, מערבבים.
מחברים: מוציאים את הבצק מהקירור ומרדדים לעיגול בעובי 1/2 ס"מ על נייר אפייה, מעבירים את נייר האפייה עם הבצק המרודד לתבנית אפייה. מניחים את המלית במרכז עיגול הבצק ומפזרים מסביב, תוך השארת שוליים עבים. מקפלים את שולי הבצק מעל המלית באופן חופשי, עד שמקבלים מעין מעטפה עגולה חצי פתוחה. אם רוצים מראה יותר מהודר: אפשר להבריש במעט חלב צמחי ללא סוכר או מים ולפזר שומשום או קצח. אופים כ-20 דקות עד הזהבה בחום של 180 מעלות ומצננים.
שימו לב: הבצק צריך להיות דק, אחרת נקבל מאפה חצי אפוי. בצק פריך לשים רק עד שמתגבש בצק ולא שניה אחת מעבר לכך, אחרת הוא מתחמם והופך לדביק. אם הבצק דביק אפשר להוסיף מעט קמח או להכניס למקרר. אם הבצק יבש אפשר ללוש מעט כדי לחמם אותו. יש להניח את התבנית במדף התחתון של התנור, וכשמוציאים אותה לוודא שהבצק אפוי מלמטה. אל תגזימו עם האפייה, אחרת הבצק יתייבש.
מאפינס כוסמין וניל-פירות יער
הנה מתכון למאפינס כמו באגדות, שהכנתי בלי לוותר על הכיף ועל הבריאות, עם קמח כוסמין וניל ופירות יער. מוזמנים לנסות ולספר איך יצא.
המצרכים:
2 כוסות קמח כוסמין 70% מלא (אפשר גם קמחים אחרים)
2 כפיות אבקת אפייה
3/4 כוס מייפל טהור (אפשר גם סוכר חום או סירופ אגבה)
1/2 כוס שמן זרעי ענבים או קנולה
1.5 כוס חלב צמחי (סויה, שיבולת שועל, אגוזים)
1 כפית תמצית וניל
1 כוס פירות יער טריים/קפואים
אופן ההכנה: מניחים את פירות היער בקערה קטנה. במידה והם חמוצים אפשר לפזר עליהם 1-2 כפות סוכר. מניחים בצד. בקערה מערבבים את הרכיבים היבשים, מוסיפים את הרטובים וטורפים במטרפה רק עד שאין גושים והתערובת חלקה ונוזלית. מוסיפים מחצית מפירות היער עם הנוזלים שלהם ומערבבים שוב. משמנים תבניות מאפינס, מעבירים את התערובת לתבניות עד לגובה 3/4 מהתבנית ומקשטים מעל במעט מהפירות. אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה. נועצים קיסם ואם הוא יוצא יבש המאפינס מוכנים. אם הוא יוצא דביק יש לאפות עוד 5-7 דקות ולנסות שוב. מצננים לחלוטין ואז אפשר לפזר מלמעלה אבקת סוכר.