ספרינג רולס משגעים עם רוטב סאטה אינדונזי
אין כמו גלילות דפי האורז האלו לארוחה קלה, קייצית, משביעה ומאד בריאה. אפשר להכין את כל המצרכים מראש ולגלגל ביחד עם הילדים או האורחים. באתר האינטרנט של ביה"ס לבישול בריא יש גם סרטון הדגמה איך אני מכינה אותם. תיהנו.
מצרכים:
לספרינג רולס:
1 חבילה דפי אורז
1 חבילה טופו קשה (300 גר')
3 גזרים
2 מלפפונים
1 גמבה
1/4 כרוב סגול
עלי בייבי או חסה
2-3 כפות רוטב סויה
אופן ההכנה: חותכים את כל הירקות לגפרורים/רצועות דקות ומניחים כל סוג בנפרד. חותכים את הטופו לגפרורים ומניחים בקערה או קופסה. מזלפים מעט סויה מעל הטופו ונותנים לו לעמוד ברוטב. מידי פעם אפשר לנער טיפה או להפוך את הטופו. ממלאים צלחת גדולה ועמוקה במים בטמפרטורת החדר, משרים דף אורז לכ-3 שניות (לא יותר), מוציאים, מנערים ומניחים על משטח נקי. מסדרים את הירקות והטופו במרכז הדף, מגלגלים את הדף מעל הירקות, מקפלים מהצדדים וממשיכים לגלגל עד הסוף. מניחים במגש/צלחת הגשה במרחק קטן אחד מהשני.
לרוטב סאטה אינדונזי:
2 כפות חמאת בטנים (לרגישים אפשר חמאת שקדים)
1/2-1/3 כוס קרם קוקוס
1 כף רוטב סויה
בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה: מערבבים הכל יחד בעדינות וטועמים במידת הצורך, אם סמיך מידי, אפשר להוסיף עוד קרם קוקוס. אם דליל מוסיפים עוד חמאת בוטנים.
קציצות חומוס בקארי עגבניות הודי
הקציצות האלו מדהימות: הן קלות להכנה, הרוטב משגע בניחוח קל של הודו, הן עשירות בחלבון מלא, ברזל וסיבים תזונתיים, ומהוות ארוחה משביעה ומאד בריאה.
המצרכים:
לקציצות:
1 כוס אורז מבושל (רצוי עגול)
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים היטב
1/2 כוס קמח עדשים (במידת הצורך מוסיפים עוד קצת)
1 כפית מלח
לרוטב:
1 בצל גדול
5 עגבניות בשלות או פחית עגבניות מרוסקות
1-2 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס קרם קוקוס
2-4 שיני שום
1 כפית קארי הודי
1 כפית מלח
מים
שמן זית או קוקוס
אופן ההכנה:
הרוטב: קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים עד לשקיפות. מפזרים תבלינים ושום ומטגנים מעט, מוסיפים רסק עגבניות ומעט מים כדי לדלל וליצור רוטב סמיך, מבשלים עד שמתחיל לבעבע ואז מוסיפים את העגבניות. מוסיפים מים עד לגובה העגבניות, מכסים במכסה ונותנים להתבשל כ-10 דקות. מוסיפים את קרם הקוקוס מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות ומכבים את הלהבה.
בינתיים מכינים את הקציצות: מכניסים את חומרי הקציצות, מלבד הקמח, למעבד מזון ומרסקים בפולסים רק עד שמתקבלת תערובת גסה ומעט דביקה שניתן לכדרר. מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת כף. טועמים, מרטיבים טיפה את קצות האצבעות ויוצרים כדורים בגודל של כדור גולף. מוסיפים את הקציצות בעדינות לרוטב, וממשיכים לבשל על אש נמוכה (חשוב) עוד 2-3 דקות. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול.