המטבח המודרני עתיר אביזרים, כלי בישול וגאדג'טים אשר משדרגים את מלאכת העשייה ויצירת המטעמים. המחבת נחשבת לאחד הפריטים הפרקטיים ביותר וגם היא זכתה במרוצת השנים ליהנות מנפלאות הטכנולוגיה ומטאץ' עיצובי מרשים וכיום יש לבשלנים שלל אופציות לבחור מתוכן סט מחבתות מנצח. שלל גדלים, סוגים, עיצובים. איך תבחרו את המחבתות האולטימטיביות עבורכם? טיפים שיעזרו לכם במשימה:
חומר הגלם של המוצר
חומר הגלם ממנה עשויה המחבת בעל השפעה משמעותית על האיכות, העמידות, הולכת החום. החומרים הנפוצים ביותר בזירת כלי בישול זו הם אלומיניום, שמאופיין בתכונות כמו קלות תחזוקה וניקוי, עמידות גבוהה בפני שריטות וכתמים, מוליכות חום טובה וקשיחות. האלומיניום עמיד יחסית גם בפני קורוזיה וחלודה וניתן לרחוץ אותו במדיח כלים.
נירוסטה אף היא שחקנית משמעותית בקטגוריית מוצרים אלה והיא קלת משקל, עמידה אך יותר קשה לנקות אותה. אפשר למצוא גם מחבתות ברזל יצוק מאסיביות ועמידות מאוד שלוקח לה יותר זמן להתחמם אך היא נחשבת למוליכת חום מצוינת, כשהחולשה העיקרית שלה ביחס ליתרונות הוא ככל הנראה הכובד הטבעי של המוצר. עם זאת, המשקל מעניק למוצר גם את העמידות המבוקשת ותוחלת חיים ארוכה. כך או כך, למען הבריאות וודאו שהמוצר אינו מכיל עופרת, PFOA וקדמיום.
לצפות לטוב ביותר
מלבד חומר הגלם עצמו ישנו עניין הציפוי כאשר היום המגמה הרווחת היא להצטייד בכלי בישול בעלי ציפוי נון סטיק, שיכול למנוע את היצמדות האוכל אל המוצר ולאפשר ניקוי פשוט יותר.
כיום ישנם ציפויים מתקדמים במיוחד ששומרים על הפריט מפני שחיקה מתמשכת ומבטיחות אריכות ימים גבוהה יותר וכן חימום שווה ואחיד במיוחד הפריטים שהינם בעלי ציפוי בעל שתי שכבות ואפילו ציפוי נון סטיק תלת שכבתי.
ציפוי מסוג שיש אף הוא נחשב יעיל מאוד מפני הידבקות והיצמדות המזון לתחתית. לרוב לשמירה אופטימאלית על הציפוי כדאי להשתמש בכלים העשויים מעץ שאינם יגרדו או יפגעו בשכבת הציפוי של המוצר וכן לנקות בעדינות עם ספוגית רכה בסיום השימוש.
נוחות האחיזה והמשקל
כדאי שלמחבת יהיו ידיות נוחות לאחיזה בעיקר בעת טיגון כמו ידיים עם ריפוד סיליקון או בעלות מבנה ארגונומי מונע החלקה. כמו כן, ישנן ידיות נשיאה שאינן מתחממות כך שפעולת ההחזקה נוחה בכל עת בלי קשר לחום של המוצר. מומלץ לבדוק את הצורניות של המוצר: ישנן מחבתות עמוקות כמו ווק שמיועדות לתהליכי הקפצה בעוד שישנן מחבתות פסים לצלייה או מחבתות ייעודיות להכנת אומלטים ושקשוקה וכאלה מיוחדות לפנקייק כולל שקעים ליצירת פנקייקים בדמויות.
וודאו את התאמת המוצר לכיריים שבמטבח שלכם – גז, אינדוקציה, חשמל, קרמי וכדומה ועד איזה חום המוצר יכול להחזיק. שימו לב גם אם ניתן להכניס את הפריט לתנור ובאיזו טמפרטורה של חום היא יכולה להישאר בתנור, כיוון שישנם מתכונים לתבשילים לפיהם מבשלים או אופים את המזון בתנור. שימו לב שלכל מוצר יש מידות ולרוב המחיר עולה ככל שעולה המידה, אך המידה של המוצר היא קריטית לבישול ולחוויית האירוח במידה ואתם מעוניינים לבשל או לטגן כמות גדולה יחסית של אוכל, רוב הסיכויים שתזדקקו למחבת גדולה או רחבה יחסית.
מההיבט האסתטי מי שמציג לראווה את כלי הבישול לא יוותר גם על המראה, הנגיעה הצבעונית. היום יש דגש רב על עיצוב הפריטים ואפשר ליהנות מאיכות, פונקציונאליות וחזות מרעננת בו זמנית. כדאי להחזיק במטבח מחבתות במספר גדלים ומסוגים שונים ותוכלו לרכוש סט מחבתות שלם במחיר משתלם באתר קוק אנד בייק של המותגים המובילים בתחום, שמציעים גם אחריות למספר שנים.