בשבוע שעבר נחנך ברחוב פיקוס במרכז העיר מונדו, עסק המגיש טוסטים בשריים וחלביים, בנוסף לסלטים ותפוח אדמה מוקרם.
את העסק החדש פתח ליאור גד נונה, בעלי חנות הירקות ופירות קרמבולה הסמוכה, שמספר כי הדגש במקום הוא איכות, חומרים טריים וחיבור לקהילה. "אני מאמין באיכות ומאמין בשירות טוב, כדי שאנשים יקבלו משהו מתגמל על מה שהם משלמים", סיפר השבוע.
היות ואת התוצרת לקרמבולה מביא נונה מהמשק המשפחתי ומחקלאים נוספים, הוא החליט לפתוח כעת עסק נוסף המשתמש באותם חומרי גלם. "החלטתי להקים עסק נוסף כי חיפשתי דרך להרחיב את הפעילות שלי ולספק לתושבים מוצרים באיכות גבוהה", הוא מסביר, "חומרי הגלם באים מקרמבולה, ולכן הלקוחות יכולים להיות להרגיש בטוחים ורגועים. אנחנו מביאים ישירות מהחקלאים, לא שומרים דברים בקירור ואין לי מלאי בחנות. אני מקפיד מאוד על האיכות ועל הטריות. אני בוחר באופן אישי את הספקים שלי, שעוברים מבחנים קפדניים, ויש לי אדריכלית מזון שעובדת ומפתחת את המוצרים".
עוד הוא מספר על המקום החדש כי "אני גר בעיר כבר שנתיים והרגשתי שחסרים נשנושי לילה למישהו שלא רוצה ארוחה כבדה, וגם ללקוחות במשך היום. אני נותן מענה לאנשים שיכולים להתפצל באותו מקום, לא תמיד בא לכולם בשרי או חלבי וזה נותן מענה יפה מאוד. התחברתי לקהילה פה ואני רואה את העסק צומח ונהיה חלק בלתי נפרד מהקהילה המקומית. המקום יהיה פתוח מתשע בבוקר עד חצות ובימי חמישי ומוצ"ש עד קצת יותר מאוחר".
ספר על התפריט.
"מונדו זאת חנות שמחולקת לשניים – חלבי ובשרי, עם תעודת כשרות בהפרדה מוחלטת. בחלבי יש בר סלטים מאוד עשיר, עם כל הירקות שלי לצד קטניות וכו'. יש תפוח אדמה מוקרם, יש טוסטים חלביים מלחם קסטן בריוש, כריכים מאוד עשירים ותירס עם חמאה ורוטב שמנת. בבשרי יש לנו טוסט נקניק משני סוגי נקניקיות ושבעה סוגי נקניקים, לצד רטבים שאנחנו מרכיבים".