לא מקפחים את הטבעוניים

עדי כהן סימן טוב
גם במנגל המסורתי של יום העצמאות אפשר לוותר על בשר, עם המבורגר טבעוני וסלט ירושלמי
צילום: פרטי

סלט ירושלמי

סלט נהדר שהוא ארוחה בפני עצמה. הבורגול והחומוס מהווים חלבון מלא ועשירים בברזל, חלבון וסיבים תזונתיים, וזה סלט כיפי, טעים, משביע ומאד ישראלי.

מצרכים:

1 כוס בורגול עבה

1 כוס גרגרי חומוס מבושלים

2 מלפפונים

2 עגבניות

צרור פטרוזיליה

1 בצל סגול – אופציה

להגשה (אופציה): טחינה גולמית, לימון טרי, שמן זית.

אופן ההכנה: משרים את הבורגול במים רותחים עד שתופח – כרבע שעה. קוצצים את הירקות והפטרוזיליה קטן ומניחים בקערה. מתבלים בלימון, שמן זית ומלח. מסננים את הבורגול ומוסיפים לקערה יחד עם גרגרי החומוס. מערבבים ומתקנים תיבול.

להגשה: מכינים טחינה בהתאם לטעם שלכם – טחינה, לימון, מלח, מים. מפזרים על הסלט לפני ההגשה.

 

המבורגר טבעוני

ידעתם שמקור השם המבורגר הוא בכלל בהמבורגר שבגרמניה, שם הומצאה הקציצה הזו? למה אני מספרת? כי המבורגר יכול להיות מכל חומר גלם שנרצה ולא רק מבשר. מי שמחליט לעבור לטבעונות רוצה להמשיך ליהנות מאוכל טעים בגרסה מן הצומח.

אז אם תמיד רציתם לדעת איך להכין המבורגר טבעוני, הנה המנה המנצחת עבורכם: זו מנה שכולם אוהבים. הקציצות רכות וטעימות ואפשר לאכול אותן בלחמניה עם ירקות או בצלחת עם תפוחי אדמה אפויים פריכים וסלט.

המצרכים (12-10 קציצות):

1.5 כוס שעועית לבנה מבושלת

1.5 כוס אורז עגול מבושל (אם אין עגול לא נורא)

1.5 סלסלת פטריות (אפשר לגוון: שמפיניון, פורטובלו, יער)

1 בצל בינוני

4-5 כפות רוטב סויה

1.5 כף תערובת תבלינים לקציצות (ראס אל חנות/בהרט)

1-2 כפות פירורי לחם או  קמח עדשים כתומות

אופן ההכנה: מטגנים את הפטריות והבצל 2-3 דקות עד שמשחימים. במעבד מזון מרסקים בכמה פולסים בודדים את השעועית, האורז, הפטריות, הבצל והתבלינים. שימו לב לרסק טיפה רק עד לקבלת עיסה דביקה וגרגרית, לא חלקה מידי. אנחנו רוצים להרגיש את הרכיבים שלה כשנוגסים בקציצה. מוסיפים את פירורי הלחם או הקמח ומערבבים בעזרת כף.

אופים: בעזרת ידיים רטובות מעט יוצרים קציצות שמנמנות ומניחים בתבנית על נייר אפייה משומן. משמנים בנדיבות באמצעות מברשת מכל הצדדים ואופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות. בודקים שהקציצות יציבות והופכים ל-10 דקות אפייה נוספות.

אפשר גם לטגן או לצלות: בעזרת ידיים רטובות מעט יוצרים קציצות ומועכים טיפה לקבלת קציצה שטוחה, אבל שמנמנה. צולים במחבת חמה או על פלנצה עם טיפה שמן כמה דקות מכל צד.

הטיפ של עדי: מומלץ לטעום את העיסה לפני שמכדררים לקציצות ולוודא שהן טעימות. קחו בחשבון שלאחר האפייה הן יהיו מלוחות פחות. לכן, אם המליחות גבולית הוסיפו עוד טיפה מלח. איך יודעים שהקציצה מוכנה? כשהיא מספיק יציבה ומוכנה להיפרד לשלום מהתבנית מבלי להתפרק.

כתבות נוספות

תל אביב הגיעה למודיעין

לאחרונה נפתחה במע"ר מרפאת SKIN לטיפולי פנים ואנטי-אייג'ינג, של מומחה האסתטיקה מהעיר הגדולה ד"ר אמיר זרח: "מביאים סטנדרטים בינלאומיים"

ביבס: "חוק גיוס אחד, לכולם"

ראש עיריית מודיעין השתתף בוועידת התאגידים באילת והתייחס לשאלת גיוס החרדים, ואמר כי "ראשי המחאה רוצים שנסגור את המדינה על כל דבר קטן"

סיבוב פרסה

יממה בלבד לאחר שהודיע על מינוי ראש שב"כ חדש חזר בו נתניהו מההחלטה

מתקדמים בכרמים

ועדת המשנה לתכנון ובנייה תדון השבוע בבקשה להקלות שהגישה חברת רן-אור הנדסה, שזכתה בחלק מהמתחם האחרון למגורים בשכונה

מתקדמים בכרמים

ועדת המשנה לתכנון ובנייה תדון השבוע בבקשה להקלות שהגישה חברת רן-אור הנדסה, שזכתה בחלק מהמתחם האחרון למגורים בשכונה

המשך קריאה »