לא מוותרים על הקניידלעך

עדי כהן סימן טוב
גם הטבעונים לא צריכים לוותר על הכדורים המסורתיים, והמדור מביא לכם את המנה האהובה בגרסה נטולת ביצים
צילום: פרטי

 

תפוחי אדמה ברוטב עגבניות מתובל

זו תוספת נפלאה, קלה להכנה וכיפית של תפוחי אדמה מבושלים ברוטב עגבניות ותבלינים, שמשדרגת ומגוונת כל ארוחה.

המצרכים:

6 תפוחי אדמה בינוניים ויפים, קלופים וחתוכים ל 6-8.

לרוטב :

400 גר' עגבניות מרוסקות

1 בצל קצוץ

2-3 שיני שום כתושות

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית כמון

1/4 כפית סוכר (רק  אם הרוטב חמוץ)

1/2 כפית מלח

1 כוס מים

לקישוט: מעט פטרוזיליה קצוצה.

אופן ההכנה: בסיר רחב מטגנים בצל עד לשקיפות, מוסיפים את השום לכמה שניות טיגון (זהירות, שלא יישרף), מוסיפים את תפוחי האדמה ומים עד לחצי הגובה ומכסים את הסיר במכסה. מבשלים על אש נמוכה-בינונית כ-15-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים כמעט לחלוטין.

מוסיפים את התבלינים, עגבניות, רסק עגבניות ומים אם צריך. מערבבים בעדינות וממשיכים לבשל עוד 5-7 דקות עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי. טועמים ומתקנים תיבול. לפני ההגשה אפשר לפזר מעט פטרוזיליה קצוצה.

 

קניידלך טבעוניים (ללא ביצה)

כמו שג'חנון ופלאפל הם מאכלים שכולם נהנים מהם, בלי קשר לעדה, כך גם קניידלך, תגידו מה שתגידו, הם מככבים לפחות פעם בשנה כמעט בכל שולחן סדר. ובאמת לא משנה מאיזו עדה אתם ומה אכלו אצל סבתא שלכם בסדר, באיזשהו שלב גם הקניידלך הצטרפו.

כי זו בדיוק המשמעות של כור ההיתוך הישראלי, והמטבח הישראלי הוא בדיוק השיקוף של כור ההיתוך הזה: מיקס של מאכלים מכל קצוות העולם שיושבים יחד בשמחה על אותו שולחן.

את הבסיס לקניידלך הטבעוניים האלו מצאתי ברשת לפני כמה שנים בתחילת דרכי בטבעונות, לצערי אני לא זוכרת מי המקור. לאורך הזמן עשיתי עליהם מקצה שיפורים והתאמות בהתאם לטעמי הילדות שלי. שימו לב לכל ההערות בדרך לקניידלך טבעוניים מושלמים.

המצרכים:

1 בצל בינוני קלוף

1.5 כוסות קמח מצה

5 כפות קמח תפוחי אדמה

2 כפיות אבקת אפיה

2 כפיות מלח

1/3 כוס שמן

2 כוסות מים רותחים

3 גבעולי פטרוזיליה או בצל ירוק קצוצים דק.

אופן ההכנה: קוצצים את הבצל לקוביות קטנטנות ומטגנים במעט שמן זית עד להזהבה. בקערה מערבבים את כל המצרכים, ומניחים לנוח כ-10 דקות. מרטיבים ידיים ויוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג. מניחים בצד להתייצבות חצי שעה. מכניסים לסיר עם מים רותחים, גבעול סלרי, בצל, מעט מלח וחוואיג', ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה.

לא לבשל יותר מידי ולא לבשל על אש גבוהה, אחרת הקניידלך יתפרקו. כשהם מוכנים להוציא מהסיר ולתת להם להתייבש ולהתייצב לפני שמכניסים למרק לחימום.

שימו לב: לא לקצר תהליכים. הקניידלך לא מתבשלים במרק, אלא בסיר נפרד, באיטיות ולזמן קצר, ואח"כ יוצאים להתייצבות בחוץ. כשהם מוכנים להוציא מהסיר ולתת להם להתייבש ולהתייצב לפני שמכניסים למרק לחימום.

אני מאחלת לכם חג שמח ורגוע, מלא בחברים, משפחה ואוכל טוב.

עדי כהן סימן טוב, בית הספר לבישול בריא.

כתבות נוספות

תל אביב הגיעה למודיעין

לאחרונה נפתחה במע"ר מרפאת SKIN לטיפולי פנים ואנטי-אייג'ינג, של מומחה האסתטיקה מהעיר הגדולה ד"ר אמיר זרח: "מביאים סטנדרטים בינלאומיים"

ביבס: "חוק גיוס אחד, לכולם"

ראש עיריית מודיעין השתתף בוועידת התאגידים באילת והתייחס לשאלת גיוס החרדים, ואמר כי "ראשי המחאה רוצים שנסגור את המדינה על כל דבר קטן"

סיבוב פרסה

יממה בלבד לאחר שהודיע על מינוי ראש שב"כ חדש חזר בו נתניהו מההחלטה

מתקדמים בכרמים

ועדת המשנה לתכנון ובנייה תדון השבוע בבקשה להקלות שהגישה חברת רן-אור הנדסה, שזכתה בחלק מהמתחם האחרון למגורים בשכונה

מתקדמים בכרמים

ועדת המשנה לתכנון ובנייה תדון השבוע בבקשה להקלות שהגישה חברת רן-אור הנדסה, שזכתה בחלק מהמתחם האחרון למגורים בשכונה

המשך קריאה »