סלט עגבניות שרי, צ'ילי וכוסברה פיקנטי
כמה דקות עבודה ויש לכם סלט חרפרף-חמצמץ, מרענן ומקפיץ שיכול ללוות כל תבשיל או כריך. מוזמנים לנסות.
המצרכים:
2 כוסות עגבניות שרי
צרור עלי כוסברה טריים
1 פלפל צ’ילי קטן
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה: פורסים את העגבניות לחצאים ואת הצ’ילי לפרוסות דקות ומניחים בקערה. קוצצים את הכוסברה (ללא גבעולים) ומוסיפים לקערה: שמן זית, כוסברה קצוצה, מלח ולימון לפי הטעם. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מגישים מיד.
כיסוני תפוחי אדמה ממולאים בטחון סויה
הכיסונים האלו הם בעצם לביבות תפוחי אדמה, שבתוכם מסתתרת מלית של טחון סויה עם בצל מטוגן ותבלינים. אם לא תגלו שזה לא בשר, אף אחד לא ידע. מנה טעימה בטירוף, עשירה בחלבון ונטולת גלוטן.
המצרכים:
1 כוס שבבי סויה בסגנון טחון
1 בצל
2 קילו תפוחי אדמה
כ-1 כוס קמח חומוס/עדשים/אפונה
1/2 כפית בהרט או ראס אל חנות
מלח
אופן ההכנה: מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם ומצננים. משרים את שבבי הסויה בהרבה מים למשך 30 דקות, שוטפים ומסננים היטב. כשתפוחי האדמה רכים מקלפים אותם ומרסקים לפירה ממש בעדינות. מוסיפים 3/4 כפית מלח ואת הקמח בהדרגה, מערבבים בעדינות עד ליצירת עיסה יציבה שאפשר לכדרר לכדורים. שימו לב שחשוב לטפל בפירה בעדינות ,אחרת תיווצר עיסה דביקה שיהיה קשה ליצור ממנה כיסונים.
קוצצים ומטגנים את הבצל, מוסיפים את שבבי הסויה המסוננים ומטגנים עד שמשחימים מעט, מוסיפים מלח ובהרט, מערבבים, מסירים מהאש ומניחים בצד שהתערובת תתקרר. מרטיבים טיפה את האצבעות, יוצרים כדור פירה בגודל כדור פינג פונג, יוצרים בו חור ומרחיבים בעדינות עד שנוצרת קערה ומכניסים לתוכה את מלית הטחון סויה.
סוגרים את קערת הפירה, מגלגלים עד שמקבלים כדור יפה, מניחים על נייר אפיה משומן ומשטחים לביבות או כיסונים שמנמנים ועבים. משמנים מכל הצדדים ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד שמזהיבות.