קציצות טופו בקרם עגבניות וקוקוס בניחוח תאילנדי
הקציצות האלו מדהימות: הן רכות וקלות להכנה, הרוטב משגע בניחוח תאילנדי, הן עשירות בחלבון מלא, ברזל וסיבים תזונתיים ומהוות ארוחה משביעה, טעימה ומאד בריאה.
המצרכים:
לקציצות:
1 חבילה טופו קשה (300 גר’)
1 בצל קלוף
2 שיני שום
1/4 כוס קמח עדשים כתומות או פרורי לחם
1/4- כוס שמן זית
1-1/2 כפית מלח (בהתאם לטעם)
לרוטב:
1 בצל גדול
5 עגבניות בשלות קצוצות דק או פחית עגבניות מרוסקות
1-2 כפות רסק עגבניות
1/2-1 כוס קרם קוקוס
1 כפית קארי תאילנדי
1 כפית מלח
מים
שמן זית או קוקוס לטיגון
אופן ההכנה:
הרוטב: קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים עד לשקיפות. מוסיפים משחת קארי תאילנדי, רסק עגבניות ומעט קרם קוקוס כדי לדלל וליצור רוטב סמיך, מבשלים עד שמתחיל לבעבע ואז מוסיפים את העגבניות ויתרת קרם הקוקוס. מוסיפים כוס מים, מכסים במכסה ונותנים להתבשל כ-10 דקות. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. אם הרוטב דליל מאד, מסירים את המכסה וממשיכים לבשל.
הקציצות: מכניסים את חומרי הקציצות מלבד הקמח למעבד מזון, ומרסקים בפולסים רק עד שמתקבלת תערובת גסה ומעט דביקה שניתן לכדרר. מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים בעזרת כף. טועמים ויוצרים כדורים בגודל של כדור גולף. אופים את הקציצות כחצי שעה בחום של 180 מעלות. מצננים את הקציצות ומוסיפים אותן בעדינות לרוטב החם ללא בישול ומגישים.
עוגת וניל עם קראמבל תפוחים אגוזים וקינמון
לכבוד החגים הכנתי עוגת וניל בחושה ופשוטה עם תוספת של תפוחים, אגוזים וקינמון שמילאה את הבית בריח משכר וזימנה את כולם מהחדרים. אני מזמינה גם אתכם להכין בקלי קלות ולהגיש לשולחן החג או למחרת עם הקפה. אפשר בהחלט לגוון עם פירות אחרים שאוהבים, להגיש ולהתפנק.
המצרכים:
1/4 2 כוסות קמח כוסמין (אפשר גם קמחים אחרים)
2 כפיות אבקת אפיה
1/2כוס סילאן טבעי ללא סוכר סירופ אגבה או מייפל אמיתי (אפשר גם סוכר חום)
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כוס שמן
1.5 כוס חלב צמחי (סויה, שיבולת שועל, אגוזים…)
לקראמבל:
3 תפוחים שטופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 כפית קינמון
1 כוס אגוזים קצוצים דק
אופן ההכנה: בקערה מערבבים את התפוחים הקינמון והאגוזים ונותנים להם לעמוד ולספוג טעמים. בקערה נפרדת מערבבים את הרכיבים היבשים, מוסיפים את הרטובים וטורפים במטרפה רק עד שאין גושים והתערובת חלקה ונוזלית. משמנים תבנית, מעבירים את תערובת הבצק ומשטחים.
מפזרים את תערובת התפוחים אגוזים מעל הבצק. אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה. נועצים קיסם בעוגה ואם הוא יוצא יבש העוגה מוכנה, אם הוא יוצא דביק יש לאפות עוד 5-7 דקות ולנסות שוב. מצננים לחלוטין ואז אפשר לפזר מלמעלה אבקת סוכר.