חוזרים לבסיס

עדי כהן סימן טוב
השבוע במדור שתי מנות המבוססות על מצרכים בסיסיים ביותר, אבל עם טוויסט שנותן טעם מפתיע
צילום: פרטי

תפוחי אדמה ברוטב עגבניות פיקנטי

זו מנה פשוטה וכיפית של תפוחי אדמה מבושלים ברוטב עגבניות ותבלינים, שמשדרגת ומגוונת כל ארוחה.

המצרכים:

6 תפוחי אדמה בינוניים ויפים, קלופים וחתוכים ל 6-8.

לרוטב :

400 גר' עגבניות מרוסקות

1 בצל קצוץ,

2-3 שיני שום כתושות

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית כמון

1/4 כפית סוכר (רק  אם הרוטב חמוץ).

1/2 כפית מלח

1 כוס מים

לקישוט: מעט פטרוזיליה קצוצה.

 

אופן ההכנה: בסיר רחב מטגנים בצל עד לשקיפות, מוסיפים את השום לכמה שניות טיגון (זהירות, שלא יישרף), מוסיפים את תפוחי האדמה ומים עד לחצי הגובה ומכסים את הסיר במכסה.

מבשלים על אש נמוכה-בינונית 15-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים כמעט לחלוטין. מוסיפים את התבלינים, עגבניות, רסק עגבניות ומים אם צריך. מערבבים בעדינות וממשיכים לבשל עוד 5-7 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי. טועמים ומתקנים תיבול. לפני ההגשה אפשר לפזר מעט פטרוזיליה קצוצה.

 

קציצות "קיפוד" טבעוניות ברוטב לימון ונענע עם תפוחי אדמה וקישואים

מכירים "קציצות קיפוד"? אלו קציצות שאורז משולב בתערובת וכשהן מתבשלות וסופגות את הרוטב, האורז מתנפח וקופץ החוצה מתוך הקציצה למראה "קיפודי". אם תעקבו אחר המתכון הפשוט הזה תקבלו קדירת קציצות נפלאות, משביעות וטעימות עם תוספת של תפוחי אדמה וקישואים ברוטב לימון ריחני.

המצרכים:

לקציצות:

500 גר' טחון מן הצומח מוכן לבישול (אני השתמשתי ברידיפיין)

1בצל קצוץ

1 קישוא מגורר

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

1 כוס אורז בסמטי או פרסי לא מבושל

1/2 כפית מלח

עלים קצוצים מ 2-3 גבעולי נענע (רק עלים)

 

לרוטב:

1 בצל חתוך לקוביות בינוניות

2-3 שיני שום

3 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לשישיות.

1 קישוא  חתוך לקוביות גדולות

1/2 כפית מלח

1/2 כף כורכום

1 לימון פרסי מיובש או 1/4 לימון פרוס עם הקליפה

עלים קצוצים מ 2-3 גבעולי נענע (רק עלים)

 

אופן ההכנה: מטגנים בצל עד לשקיפות, מוסיפים שיני שום שלמות, מוסיפים 3 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים ומים עד למחצית גובה תפוחי האדמה. מכסים עם מכסה ומבשלים  כ-10 דקות עד לריכוך חלקי של תפוחי האדמה.

בינתיים מכינים קציצות: בקערה מניחים את כל חומרי הקציצות, מערבבים היטב ויוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג.

לאחר שתפוחי האדמה התרככו חלקית, מוסיפים לסיר קישוא חתוך, 1/2 כפית מלח, 1/2 כף כורכום,1 לימון פרסי מיובש או 1/4 לימון פרוס עם הקליפה. מביאים את הרוטב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הקציצות לבישול של 20 דקות.

מידי פעם יש להרטיב את הקציצות מהרוטב בעזרת כף. לפני ההגשה מפזרים את הנענע. מגישים עם אורז, פירה או פולנטה ומתענגים.

כתבות נוספות

תל אביב הגיעה למודיעין

לאחרונה נפתחה במע"ר מרפאת SKIN לטיפולי פנים ואנטי-אייג'ינג, של מומחה האסתטיקה מהעיר הגדולה ד"ר אמיר זרח: "מביאים סטנדרטים בינלאומיים"

ביבס: "חוק גיוס אחד, לכולם"

ראש עיריית מודיעין השתתף בוועידת התאגידים באילת והתייחס לשאלת גיוס החרדים, ואמר כי "ראשי המחאה רוצים שנסגור את המדינה על כל דבר קטן"

סיבוב פרסה

יממה בלבד לאחר שהודיע על מינוי ראש שב"כ חדש חזר בו נתניהו מההחלטה

מתקדמים בכרמים

ועדת המשנה לתכנון ובנייה תדון השבוע בבקשה להקלות שהגישה חברת רן-אור הנדסה, שזכתה בחלק מהמתחם האחרון למגורים בשכונה

מתקדמים בכרמים

ועדת המשנה לתכנון ובנייה תדון השבוע בבקשה להקלות שהגישה חברת רן-אור הנדסה, שזכתה בחלק מהמתחם האחרון למגורים בשכונה

המשך קריאה »