חגיגה של בריאות

עדי כהן סימן טוב
השבוע במדור: סלט קינואה חגיגי במיוחד שאפשר להכין במהירות ועוגיות בננה-שקדים נטולות גלוטן וסוכר
צילום: עדי כהן סימן טוב

סלט קינואה סלק ורוקפור טבעוני

זהו סלט נהדר, חגיגי מאד, ללא גלוטן שאפשר להכין את כל הרכיבים מראש ופשוט לערבב דקה לפני ההגשה. אפשר לגוון כל פעם עם גבינה ופירות אחרים ולקבל סלט מעט שונה. בזכות הקינואה הוא מהווה ארוחה שלמה.

המצרכים:

1/2 כוס קינואה

1 סלק בינוני מבושל

1 תפוח עץ חמוץ

1/2 חבילת גבינת רוקפור טבעונית, או גבינה אחרת שאוהבים

4 גבעולי בצל ירוק

פלפל חריף טרי פרוס (אופציה – אם אוהבים חריף)

פלפל קלוי – אופציה

לתיבול: שמן זית, מיץ לימון, מלח פלפל לפי הטעם.

 

אופן ההכנה: מבשלים את הקינואה ב-3/4 כוס מים ומעט מלח כ-12 דקות עד שמבושלת.

מפוררים את הקינואה המבושלת בעזרת מזלג ומניחים בצד להצטנן.

מניחים את הקינואה הקרה בקערה, חותכים את הסלק לקוביות או עיגולים ומוסיפים לקינואה. חותכים את התפוח לגפרורים  ומוסיפים לקערה. חותכים את הגבינה לקוביות או משולשים ומוסיפים לקערה. מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ ואת הפלפל הקלוי, מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול. מקשטים בפיסטוקים ופלפלים חריפים (בזהירות) ומגישים.

 

עוגיות בננה-שקדים רכות ללא גלוטן וסוכר

עוגיות רכות, קלות הכנה וטעימות, עשירות ברכיבים טבעיים בריאים וגם ללא גלוטן או סוכר.

המצרכים:

2 בננות מעוכות במזלג

1 כוס קמח שקדים (שקדים טחונים)

1/2 כוס שיבולת שועל עבה

1 כף סילאן או מייפל טבעי ללא תוספת סוכר

1 כף טחינה גולמית (רצוי מלאה)

1/3 כוס שקדים פרוסים

 

אופן ההכנה: מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים (קמח שקדים, שיבולת שועל, שקדים). מוסיפים את הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים נייר אפייה על תבנית אפייה. אוספים כף מהתערובת ובעזרת כף נוספת מעבירים לתבנית ויוצרים עוגיה שטוחה. מכניסים לתנור חם ואופים כ-15 דקות, ומקבלים עוגיות רכות מעט. מצננים  מחוץ לתנור ומעבירים לקופסא סגורה לאחר שהתקררו לחלוטין.

הערת גלוטן חשובה: אני יודעת שרבים חושבים ששיבולת שועל היא מוצר המכיל גלוטן. האמת שזה לא נכון. הסיבה היחידה שהיא נחשבת מוצר גלוטני היא בגלל שבדרך כלל מגדלים ואורזים אותה על יד דגנים אחרים המכילים גלוטן ויש חשש ל"זיהום". לכן צליאקים ורגישים לגלוטן צורכים שיבולת שועל שגודלה ונארזה בתנאים קפדניים. מי שלא רגיש יכול בהחלט לצרוך שיבולת שועל רגילה.

כתבות נוספות

תל אביב הגיעה למודיעין

לאחרונה נפתחה במע"ר מרפאת SKIN לטיפולי פנים ואנטי-אייג'ינג, של מומחה האסתטיקה מהעיר הגדולה ד"ר אמיר זרח: "מביאים סטנדרטים בינלאומיים"

ביבס: "חוק גיוס אחד, לכולם"

ראש עיריית מודיעין השתתף בוועידת התאגידים באילת והתייחס לשאלת גיוס החרדים, ואמר כי "ראשי המחאה רוצים שנסגור את המדינה על כל דבר קטן"

סיבוב פרסה

יממה בלבד לאחר שהודיע על מינוי ראש שב"כ חדש חזר בו נתניהו מההחלטה

מתקדמים בכרמים

ועדת המשנה לתכנון ובנייה תדון השבוע בבקשה להקלות שהגישה חברת רן-אור הנדסה, שזכתה בחלק מהמתחם האחרון למגורים בשכונה

מתקדמים בכרמים

ועדת המשנה לתכנון ובנייה תדון השבוע בבקשה להקלות שהגישה חברת רן-אור הנדסה, שזכתה בחלק מהמתחם האחרון למגורים בשכונה

המשך קריאה »