פקיילה – תבשיל תרד ושעועית טריפוליטאי משגע
זו מנה שזוכה להמון קריאות התפעלות בקורסים ובסדנאות שלי, היא טעימה מאד וסופר קלה להכנה. במקור, המנה הזו היא תבשיל בשר שמכינים באירועים חגיגיים או כשיש אורחים חשובים, מכיוון שהיא דורשת הכנה ובישול ארוכים. כאן הכנתי גרסה טבעונית עשירה בחלבון וברזל, טעימה בטירוף וסופר קלה להכנה. כמה דקות עבודה ויש לכם מנה יפיפייה ומשגעת, עשירה בחלבון ונטולת גלוטן.
המצרכים:
1 בצל גדול
2 כוסות תרד (רצוי מהסוג עם העלים העבים כמו הניו זילנדי)
2 כוסות שעועית מבושלת מראש (לבנה/אדומה/שחורה)
1/3 צרור כוסברה טריה
3 כפות שמן זית
2-3 שיני שום קלופות ופרוסות
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/2-1 כפית מלח
1 כפית כמון
אופן ההכנה: מחממים את השמן במחבת רחבה, קוצצים את הבצל ומוסיפים למחבת, מטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את שיני השום לכמה שניות של טיגון. שוטפים וקוצצים את התרד גס ומוסיפים לסיר. נותנים לבצל ולתרד להיטגן יחד כמה שניות, מוסיפים את השעועית ומערבבים. מוסיפים מים עד לגובה השעועית, כוסברה קצוצה ומתבלים בפפריקה, כמון, מלח, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה-שעה על אש נמוכה.
לאחר כחצי שעה טועמים ומתקנים תיבול. אם יש צורך מוסיפים מעט מים תוך כדי הבישול. מגישים עם קוסקוס או אורז. בתיאבון.
מג'דרה עשבי תיבול לימונית
ביום שישי אחד קיבלתי מחברתי רחל ערימה גדולה של קישואים טריים, אז קצצתי ושידכתי אותם לאורז, עדשים והרבה עשבי תיבול. הלימון מוסיף טוויסט מגניב ורענן. מוזמנים לנסות.
המצרכים:
1 כוס אורז (בסמטי או פרסי)
1/2 כוס עדשים
2 קישואים קצוצים קטן
כוס עשבי תיבול שונים קצוצים: (שמיר, כוסברה, פטרוזיליה, עלי בזיליקום, סלרי, עלי נענע)
גרידה ומיץ מ 1/2 לימון גדול
3 כוסות מים חמים
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור על פי הטעם
כף שמן זית
אופן ההכנה: בסיר מחממים שמן, מניחים את הקישואים והעדשים והאורז השטופים, מערבבים עד שמצופים בשמן, מוסיפים מלח, פלפל ומיץ לימון. מוסיפים מים, את עשבי התיבול ומערבבים. מכסים את הסיר במכסה ומנמיכים ללהבה נמוכה. מבשלים כ 1/2 שעה או עד שהעדשים מבושלות.
כשהעדשים מבושלות מכבים את האש, בעזרת מזלג מפוררים בעדינות את האורז כדי למנוע יצירת גושים. מכסים את הסיר לכמה דקות וטועמים. אם יש צורך אפשר להוסיף עוד קצת מיץ לימון ומגישים. בתיאבון.