לאבנה טופו קשיו חמצמצה
איזה כיף זה להכין בקלות לאבנה עשירה בחלבון, קרמית, רכה, ובדיוק במידת חמיצות שאנחנו אוהבים. זה כל כך קל ובריא, שאצלנו מכינים כזו בכל שבוע.
המצרכים:
1 כוס קשיו מושרה במים כ 6 שעות
1 חבילה טופו משי ללא הנוזלים
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון טרי (בהדרגה, לפי הטעם)
1/2 כפית מלח
לקישוט: שמן זית, זעטר
אופן ההכנה: מסננים את הקשיו, מרסקים היטב עם הלימון ושמן הזית עד לקבלת מרקם חלק, מוסיפים טופו ומלח וטוחנים עוד טיפה בכמה פולסים עד לקבלת תערובת חלקה. טועמים ומתקנים תיבול: יותר מלח או לימון כפי שאוהבים. מעבירים לצלחת ומקשטים בשמן זית וזעתר.
מסבחה שעועית לימה
הממרח הזה כל כך קל להכנה, והוא מתאים כמטבל או ממרח לכריך, או כארוחה מלאה בתוספת סלט. השעועית הלבנה עשירה בחלבון ובסידן, ולמעשה מכילה כמות סידן דומה לזו שבחלב. בנוסף, היא מכילה אשלגן, מגנזיום, נחושת, אבץ ומנגן בכמויות מרשימות. מוזמנים לנסות.
המצרכים:
2 כוסות שעועית לימה או כל שעועית לבנה מבושלת היטב (הוראות בהמשך)
4 כפות טחינה גולמית
1 שן שום
2-3 כפות מיץ לימון טרי
1-2 כפות שמן זית
1/2 כוס ממי הבישול (בהדרגה ורק במידת הצורך)
מלח, פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה: יש להשרות את השעועית לפחות ל-24 שעות, ולאחר מכן לבשל בהרבה מים כשעתיים-שלוש בסיר מכוסה, או כשעה בסיר לחץ. אנחנו רוצים להגיע למרקם מאד רך.
שומרים בצד חצי כוס מהשעועית לקישוט. מניחים את כל המצרכים מלבד המים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת ממרח חלק. מוסיפים מים ממי הבישול בהדרגה, רק במידת הצורך, כדי לעזור לשעועית להיטחן. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים בתוספת שעועית שלמה מעל, ומקשטים בשמן זית וצנוברים. ניתן לשמור בקופסה סגורה או צנצנת מעוקרת במקרר יומיים-שלושה.
ממרח חומוס סלק סגול
הממרח הזה טעים וקל להכנה. יש בו שפע חלבון, הסלק עשיר במינרלים, בניטרטים ובפיגמנטים סגולים, והוא תורם להפחתת רמות לחץ הדם ולשמירה על בריאות כלי הדם והלב. הוא מתאים כמטבל או ממרח לכריך, או אפילו כתוספת צבעונית ומזינה לקציצות, סלט ובכלל.
המצרכים:
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
1 סלק מבושל חתוך לרבעים
2-3 כפות טחינה גולמית
מעט מים (בהדרגה ורק במידת הצורך)
1 כף מיץ לימון
מלח, פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה: מבשלים את הסלק במים עד שמתרכך. מקלפים בעדינות (הוא מתקלף ממש בקלות בידיים), מניחים את כל המצרכים מלבד המים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת ממרח חומוס חלק. מוסיפים מים בהדרגה, רק במידת הצורך, כדי לעזור לחומוס להיטחן. טועמים ומתקנים תיבול. ניתן לשמור בקופסה סגורה או צנצנת מעוקרת במקרר יומיים-שלושה.