ממרח טחינה וחציל כבוש חמצמץ
זה מטבל או ממרח נפלא, עם טעם מפתיע וצבע עז. להכנת כריך מדליק או לנגב עם לחם טוב בארוחה. מכינים בצ'יק-צ'ק, ואני מבטיחה שהוא יהיה הכוכב של השולחן שלכם. מומלץ מאד להשתמש בטחינה משומשום מלא, כי רמות הסידן בה הרבה יותר גבוהות מטחינה רגילה. באתר של ביה"ס לבישול יש סרטון הדגמה איך אני מכינה אותו. תיהנו.
המצרכים:
7-8 חצילים מוחמצים קטנים
1/4 כוס טחינה גולמית
1/3 פלפל חריף (אם אוהבים)
1-3 כפות מים (רק במידה והממרח יבש מידי)
אופן ההכנה: בקערת מעבד מזון קטן מניחים את החצילים והפלפל החריף וטוחנים עד לקבלת מחית. במידת הצורך, מוסיפים כף מים כדי לעזור ליצירת מחית חלקה. מוסיפים את הטחינה הגולמית למעבד המזון וממשיכים לטחון עד לקבלת ממרח אחיד. במידה והממרח יבש מידי אפשר להוסיף 1-2 כפות מים בהדרגה. מגישים מיד או שומרים בקופסה סגורה במקרר עד 3 ימים.
פסטו עגבניות מיובשות ואגוזים טבעוני
ממרח/מטבל משגע, כל כך קל ופשוט להכנה שזה פשוט מדהים. הוא מתאים למאפים, פסטות או לאירוח אלגנטי למרוח על קרקר או לחם. נראה מושקע, אבל כל כך פשוט. מוזמנים לנסות ולספר איך יצא.
המצרכים:
1/2 כוס שמן זית
1 כוס (50 גרם) עגבניות מיובשות רכות
1 כוס (40 גרם) עלי בזיליקום
1/2 כוס אגוזי מלך
1 שן שום
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה: אם העגבניות יבשות וקשות, אפשר לשפוך עליהן מעט מים רותחים ולהמתין כמה דקות להתרככות. מרסקים את כל הרכיבים יחד במעבד מזון עד לקבלת מרקם גרגרי. במידה והתערובת יבשה וסמיכה מידי אפשר להוסיף עוד קצת שמן זית עד לקבלת מרקם נוח. מעבירים לצנצנת זכוכית מעוקרת, ומוזגים מעט שמן זית מלמעלה כדי למנוע התחמצנות. מאפסנים במקרר. נשאר טרי למשך מספר ימים.