שטרודל תפוחים חמאת שקדים וקינמון טבעוני ופריך
אין באמת מה לומר על השטרודל המדהים הזה: זהו מאפה פריך עם בצק מושלם, ממולא בתפוחים בניחוח משגע שמתאים תמיד. אני סגרתי את המאפה בצורת שתי וערב חגיגית, אבל אפשר בהחלט לגלגל לרולדה פשוטה ולסמן חתכים בחלק העליון כדי לאפשר לאדים לצאת החוצה, לסמן את חיתוך המנות וגם לקישוט.
מצרכים:
לבצק:
3 כוסות מידה קמח כוסמין 70%
חצי כוס אבקת סוכר
180 גר' נטורינה/חמאה טבעונית חתוכה לקוביות או 3/4 כוס שמן קוקוס
½ כפית מלח
⅓ כוס מים קרים
למלית:
4-5 תפוחי גרני סמית (או כל סוג אחר)
1/2 כפית קינמון
חמאת שקדים או אגוזים
חופן שקדים (אופציה)
אופן ההכנה: מערבבים קמח, מלח, אבקת סוכר ונטורינה עד שנוצרים פירורים עבים. מוסיפים מים וממשיכים לערבב בעדינות רק עד שנוצר בצק אחיד. אם הוא רטוב ודביק אפשר להוסיף בהדרגה מעט קמח. אוספים לריבוע, מניילנים בניילון נצמד ושולחים למנוחה במקרר למשך 10 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-170-180 מעלות.
מכינים את המלית: מגררים את התפוחים לקערה ומסננים מנוזלים. מוסיפים קינמון ומערבבים. מוציאים את הבצק ומרדדים על משטח מקומח או נייר אפיה למלבן בעובי 0.5 ס"מ. מורחים חמאת שקדים על הבצק. מפזרים את התפוחים המגוררים לאורך המלבן, מפזרים מעליהם שקדים ומגלגלים לרולדה. מסמנים חתכים כמו פרוסות עבות בלי להפריד אותן ואופים. מחממים תנור ל-180 מעלות, אופים 30-20 דקות בחום סטטי (2 פסים) עד הזהבה ומצננים. ניתן לשמור בקופסא סגורה במקרר מספר ימים.
מרק קרם ברוקולי אפונה וקוקוס
הברוקולי מעניק טעם מיוחד למרק, ותוספת קרם הקוקוס מעבה ומעדן את הטעמים. האפונה והברוקולי עשירים בויטמינים, ברזל וסיבים תזונתיים. אפשר להכין את המרק גם בגרסה שמשלבת כרובית וברוקולי, ולקבל מרק כרובית וברוקולי טבעוני.
המצרכים:
600 גרם ברוקולי טרי (בחנויות יש ברוקולי ארוז במגשים במשקל דומה). אפשר לשלב ברוקולי וכרובית יחד.
1 כוס אפונה טריה או קפואה
1 ליטר מים או ציר ירקות
1 כוס קרם קוקוס 17% שומן לפחות
מלח לפי הטעם
אופן הכנה: קוצצים את הברוקולי/ כרובית לפרחים קטנים, ואת הגבעול מקלפים ופורסים לפרוסות. מבשלים במים או בציר ירקות עד לריכוך. מעבירים את הברוקולי באמצעות כף מחוררת לקערה עם מי קרח. המטרה היא להפסיק את הבישול ולשמר את הצבע הבהיר. מחזירים את הברוקולי לסיר, מוסיפים אפונה, קרם קוקוס ומלח.
מרסקים באמצעות בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק. אם המרק סמיך מדי מוסיפים חצי כוס מים. אם הוא דליל מדי, מדללים כפית קורנפלור ברבע כוס מים ושופכים לסיר, מבשלים יחד 2 דקות עד שמסמיך. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים מיד.
שימו לב: למחרת המרק עדיין טעים מאד, אבל הצבע מתכהה ונראה פחות טוב. לכן, אם אתם מתכננים להגיש את המרק בארוחה חגיגית, מומלץ להכין אותו לקראת הארוחה.