בניחוח בלדי

עדי כהן סימן טוב
השבוע במדור: מה קורה כשמשלבים פוקצ'ה וחציל, ותבשיל מרוקאי שיזכיר לכם את בית סבתא
צילום: פרטי

חציל שלם אפוי על פוקצ'ת כוסמין אוורירית עם טחינה

מנת חציל שלם יפיפייה, אפוי על פוקצ'ה מקמח כוסמין עם זילוף של טחינה, פטרוזיליה וסומק. אמנם יש כאן לכאורה השקעה של הכנת בצק, המתנה שיתפח והאפייה המוקדמת של החציל, אבל באמת שמדובר על כמה דקות עבודה בכל שלב ובסוף תקבלו מנה יפיפייה, חגיגית ומפנקת.

המצרכים:

1/2 ק"ג קמח כוסמין 70% (אפשר גם סוגים אחרים, אבל ייתכן שהבצק יתנהג אחרת)

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר/ סילאן

1.25 כוסות מים חמימים בהדרגה

1/4 כוס שמן זית

1 כף מלח

2 חצילים בינוניים

טחינה גולמית

לימון

סומק/ צנוברים/פטרוזיליה (אופציה לקישוט)

 

אופן ההכנה:

הבצק: מניחים בצד 1/2 כוס מהקמח (מוסיפים אותו לקראת הסוף במידה והבצק דביק), מניחים בקערה את הקמח ויוצרים גומה. בגומה מניחים את השמרים ומעליהם את הסוכר/סילאן ואת המים החמימים. ממתינים דקה שהשמרים יתחילו לתסוס ומערבבים. מוסיפים מלח ושמן וממשיכים  ללוש כ-10 דקות עד שהבצק רך ונעים.

מניחים את הבצק בקערה, משמנים מעט מלמעלה ובצדדים ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת. רצוי להניח במקום חמים למנוחה של כשעתיים. לאחר שהבצק מכפיל את נפחו מחלקים ל-2 חלקים, מרדדים כל חלק בעדינות בעזרת האצבעות.

החצילים: חותכים חצילים לאורכם ומניחים בתבנית אפיה, מפזרים מעט שמן זית על החלק הפתוח ואופים בחום של 190 מעלות עד שהחציל רך ואפוי. מוציאים מהתנור ומניחים בצד שיתקרר מעט. בעדינות מקלפים את הקליפה ונשארים עם חציל שלם. מניחים כל חציל על הבצק המרודד ומפזרים על הכל מעט שמן זית ומלח גס. אופים בחום של 250 מעלות כ-15 דקות (הבצק צריך להיות אפוי מלמטה).

להגשה: מכינים טחינה לפי הטעם ומפזרים על החציל. מקשטים בסומק, פטרוזיליה, צנוברים או זעתר.

 

זיתים מרוקאים מבושלים ברוטב עגבניות פיקנטי עם שום ולימון

תבשיל בסגנון מרוקאי, מנחם, מחמם, ביתי וטעים מאד. תתפלאו כמה קל להכין אותו.

מצרכים:

1 פחית זיתים מגולענים (אני השתמשתי במיקס מוכן של בית השיטה)

2 שיני שום מקולפות

2-3 כפות רסק עגבניות

1/4 לימון פרוס לפרוסות דקות

1/2 כפית כמון

1 כפית פפריקה מתוקה

1 פלפל צ'ילי (אם אוהבים)

2-3 כפות שמן זית

מים

אופן ההכנה: מסננים את הזיתים מהנוזלים. מוזגים שמן זית לסיר חם ומכניסים את שיני השום לכמה שניות של טיגון (לא יותר, אחרת הן ישרפו). מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים היטב ומוסיפים מעט מים כדי ליצור רוטב סמיך. מוסיפים את הזיתים, פלפל צ'ילי שלם והתבלינים. מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לכיסוי הזיתים ואת הלימון הפרוס. מכסים את הסיר במכסה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.

שימו לב: תוך כדי, במידה והנוזלים מצטמצמים מאד יש להוסיף מעט מים כדי שלא יישרף.

כתבות נוספות

תל אביב הגיעה למודיעין

לאחרונה נפתחה במע"ר מרפאת SKIN לטיפולי פנים ואנטי-אייג'ינג, של מומחה האסתטיקה מהעיר הגדולה ד"ר אמיר זרח: "מביאים סטנדרטים בינלאומיים"

ביבס: "חוק גיוס אחד, לכולם"

ראש עיריית מודיעין השתתף בוועידת התאגידים באילת והתייחס לשאלת גיוס החרדים, ואמר כי "ראשי המחאה רוצים שנסגור את המדינה על כל דבר קטן"

סיבוב פרסה

יממה בלבד לאחר שהודיע על מינוי ראש שב"כ חדש חזר בו נתניהו מההחלטה

מתקדמים בכרמים

ועדת המשנה לתכנון ובנייה תדון השבוע בבקשה להקלות שהגישה חברת רן-אור הנדסה, שזכתה בחלק מהמתחם האחרון למגורים בשכונה

מתקדמים בכרמים

ועדת המשנה לתכנון ובנייה תדון השבוע בבקשה להקלות שהגישה חברת רן-אור הנדסה, שזכתה בחלק מהמתחם האחרון למגורים בשכונה

המשך קריאה »