כרוב צלוי משגע בשמן זית ותבלינים
כמה דקות עבודה ויש לכם מנת ירק אפוי טעימה, שאפשר לאכול חם על יד המנה העיקרית, כמנה ראשונה נפלאה או כנשנוש דל קלוריות שעומד בפני עצמו.
המצרכים:
1 ראש כרוב לבן או סגול
אופן ההכנה: פורסים את הכרוב לפרוסות בינוניות. מניחים על נייר אפיה (יש להקפיד לא להצמיד אותם מידי), מברישים בשמן זית ומפזרים למעלה טימין/זעתר/זרעי כמון/פפריקה/בזיליקום.
אופים בחום של 200 מעלות עד שמשחים ומתרכך. מוציאים מהתנור ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
קציצות מן הצומח ברוטב עגבניות בסגנון מזרחי
קציצות מנחמות ברוטב עגבניות, משביעות, טעימות וממש-ממש קלות להכנה, עם רוטב ריחני שממלא את הפה בריר ויזמן את כל בני הבית סביב הסיר.
המצרכים:
לקציצות:
500 גר' טחון מן הצומח מוכן לבישול (אני השתמשתי ברידיפיין)
1בצל קצוץ
1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
1/2 כפית מלח
1 כפית בהרת
לרוטב:
1 בצל קצוץ
2-3 שיני שום,
400 גר' עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1/2 כפית מלח (אפשר יותר, לפי הטעם)
1/4 כפית סוכר (רק במידה והרוטב חמוץ)
אופן ההכנה: מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את שיני השום בשלמותם לטיגון של כחצי דקה, מוסיפים את התבלינים, העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות והמים. מבשלים את הרוטב כ-5 דקות עד לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הקציצות לבישול של כ 20 דקות.
מדי פעם יש להרטיב את הקציצות מהרוטב בעזרת כף. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. במידה וחמוץ מוסיפים רבע כפית סוכר. מגישים עם אורז, קוסקוס או פירה ומתענגים.