אהבה בכל ביס מחדש – הכל על לזניה קלאסית

תוכן פרסומי
אנחנו אוהבים בצק, אנחנו אוהבים גם פסטה, ועוד יותר מהכל – אנחנו אוהבים לזניה קלאסית בדיוק כפי שהיא נועדה להיות
צילום: freepik

אנחנו אוהבים בצק, אנחנו אוהבים גם פסטה, ועוד יותר מהכל – אנחנו אוהבים לזניה קלאסית בדיוק כפי שהיא נועדה להיות. יש משהו בדפי הפסטה האפויים, ביניהם רוטב מפתיע וטעים. זהו מאכל כה מנחם, משמח ונפלא, שמעלה חיוך בכל ביס מחדש. מהיכן הגיעה אלינו, הלזניה? מהי ההיסטוריה של המאכל האהוב כל כך? הישארו איתנו כדי לגלות, ובסוף נפנק כמובן במתכון שיגרום לכם להתאהב מחדש.

לזניה קלאסית – מקורות

ודאי ידעתם כי לזניה קלאסית הגיעה אלינו מאיטליה, אך האם ידעתם שהמקור הספציפי הוא העיר נאפולי, כאשר מקור השם הינו במילה Lasanon היוונית? משמעות המילה היה בכלל 'גיגית', והרומאים אימצו אותה כדי לתאר סירי בישול. תיאוריה אחרת גורסת כי המקור הינו דווקא אנגליה במאה ה-14, בחצרו של המלך ריצ'ארד בה נהגו להגיש מאכל בשם 'לאזאן'. המתכון היה כה אהוב ופופולארי, עד שהוא קיים בספר הבישול הראשון שיצא לאור. עם זאת, רבים מבטלים את התיאוריה שכן הוכח שהרומאים השתמשו במתכון דומה שנים קודם לכן, מתכון שכנראה התגלגל בסופו של דבר למטבח הבריטי אשר קיבע אותו.

ישנן גרסאות רבות של לזניה ברחבי העולם, אך העיקרון דומה; דפי פסטה מסוגים שונים של חיטה בהתאם לטעם, וביניהם רוטב ותוספת שיכולה להיות בשר, ירקות, דגים ועוד. בפולין אף מגישים מאכל בגרסה מפורקת ממש כמו פסטה רגילה, הנקרא 'לזנקי'.

בואו ללמוד להכין לזניה!

כעת כשאתם יודעים הכל על לזניה קלאסית הגיעה הזמן ללמוד כיצד להכין אותה בעצמכם! מה תצטרכו?

  • חבילה של דפי לזניה
  • 2 כפות קמח מסוג מועדף
  • 50 גר' חמאה
  • 2 וחצי כוסות חלב
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • 100 גרם גבינה מלוחה
  • 140 גר' גבינה צהובה
  • צנצנת רוטב עגבניות איכותי + כוס מחית עגבניות מרוסקות דק

אוקיי, מה עכשיו?

  • מבשלים את הקמח והחמאה בסיר בינוני עד שהחמאה נמסה והכל מתערבב יחד.
  • לאחר מכן מוסיפים את החלב, הפלפל והמלח ומבשלים תוך כדי טריפה להעלמת גושי הקמח. בסופו של דבר נוצר רוטב סמיך שנקרא בשמל.
  • כעת מוסיפים את רוב הגבינות (פרט ל-40 גר' גבינה צהובה) ומערבבים היטב.
  • בקערה נפרדת מערבבים את העגבניות, הרוטב והמחית.
  • הדליקו תנור ל- 190 מעלות.

וכעת, הגיע הזמן להרכיב את הלזניה!

הניחו 3 כפות רוטב בתחתית התבנית ומעליהן שכבה של דפי לזניה. מרחו שכבה דקה של רוטב הגבינות, ועליה שכבה של רוטב העגבניות. חשוב להקפיד על כמות לא גדולה מידי, שכן המטרה היא ליצור לזניה קלאסית עדינה ככל האפשר. ממשיכים לבנות את הלזניה, השכבה העליונה צריכה להיות רוטב עגבניות ועליה, שארית הגבינה הצהובה ששמרנו בצד. כעת נכסה את התבנית בנייר כסף ואופים לחצי שעה. לאחר מכן מורידים את נייר הכסף ואופים לחצי שעה נוספת להזהבה.

בתאבון!

כתבות נוספות

תל אביב הגיעה למודיעין

לאחרונה נפתחה במע"ר מרפאת SKIN לטיפולי פנים ואנטי-אייג'ינג, של מומחה האסתטיקה מהעיר הגדולה ד"ר אמיר זרח: "מביאים סטנדרטים בינלאומיים"

ביבס: "חוק גיוס אחד, לכולם"

ראש עיריית מודיעין השתתף בוועידת התאגידים באילת והתייחס לשאלת גיוס החרדים, ואמר כי "ראשי המחאה רוצים שנסגור את המדינה על כל דבר קטן"

סיבוב פרסה

יממה בלבד לאחר שהודיע על מינוי ראש שב"כ חדש חזר בו נתניהו מההחלטה

מתקדמים בכרמים

ועדת המשנה לתכנון ובנייה תדון השבוע בבקשה להקלות שהגישה חברת רן-אור הנדסה, שזכתה בחלק מהמתחם האחרון למגורים בשכונה

מתקדמים בכרמים

ועדת המשנה לתכנון ובנייה תדון השבוע בבקשה להקלות שהגישה חברת רן-אור הנדסה, שזכתה בחלק מהמתחם האחרון למגורים בשכונה

המשך קריאה »