קינוח לחג: קרם מסקרפונה, קדאיף וג'יל תפוזים

ירון אלבלק
2035-12-15 00:51:00
2035-12-15 00:51:00

קינוח מדהים שמגישה חברת פרימור. רצוי להכין יום לפני ולשמור בקירור לשם התייצבות כל השכבות. את הקישוטים מסדרים מעל הכוסות סמוך להגשה. ניתן לשלב רק חלק מהשכבות, דבר שיקל על ההכנה.

המצרכים (ל- 6-8 מנות קינוח):

חומרי הגלם לשכבת הקדאיף:

200 גרם אטריות מופשרות במקרר

40 גרם אבקת סוכר

70 גרם חמאה מומסת

 

חומרי הגלם לשכבת הקרם מסקרפונה:

250 גרם גבינת מסקרפונה

250 גרם שמנת מתוקה

60 גרם סוכר

1 כפית משחת וניל

חומרי הגלם לג׳ל תפוזים:

230 מ״ל מיץ תפוזים "פרימור"

25 גרם סירופ תירס

5 כפות סוכר

8 גרם ג׳לטין מושרים ב- 40 גרם מיץ תפוזים נוסף

מיץ מחצי לימון

חומרי גלם לשכבת השמנת:

250 שמנת מתוקה

40 גרם אבקת סוכר

כפית משחת וניל 

אופן ההכנה:

מניחים את הכוסות הריקות על מגש, לקערה מכניסים שיערות הקדאיף, אבקת סוכר ושמנת מומסת ומתחילים לעסות את הקדאיף עד שיצופו כולם בשכבה אחידה של חמאה ואבקת סוכר. מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 10-12 דקות עד שהן מזהיבות( זהירות מאפיית יתר שלא תישרפנה).

 

 

מצננים ומניחים שכבה ראשונה אחידה בתחתית כל כוס.

בשלב הבא מקציפים שמנת אבקת סוכר ומשחת וניל מקציפים לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את גבינת המסקרפונה וממשיכים להקציף עוד כשתי דקות. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פיה חלקה ומזלפים במרכז כל כוס (הקרם כבר יתפרס בצורה אחידה בכוס). מכניסים למקפיא לשעה.

משרים ג׳לטין ומיץ לימון לכמה דקות, בינתיים  יוצקים לקלחת את מיץ התפוזים, אליו מוסיפים סוכר, סוכר אינוורטי, מיץ לימון ומביאים לרתיחה קלה. מוסיפים את הג׳לטין שהתגבש בינתיים ומערבבים היטב עד להמסה מלאה. מצננים מעט, מוציאים את הכוסות מהמקפיא ויוצקים על קרם המסקרפונה שכבה אחידה של המיץ (שיתגבש מאוחר יותר לג׳ל). מכניסים את הכוסות שוב להקפאה.

מכינים שטרוייזל במעבד מזון: מכניסים קמח, חמאה קרה, סוכר ואבקת שקדים ומערבבים בפולסים עד שמתקבלים פירורים. מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות כ12 דקות. מצננים ומפזרים על שכבת הגל שהתייצבה כבר. מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר  ומשחת וניל לקצפת יציבה, מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן ומכסים את הכוסות עד לשפה. מכניסים למקרר להתייצבות לפחות לשעתיים.

סמוך להגשה מוציאים את הכוסות מהמקרר ומקשטים בתלתלי שוקולד, פירות יער שונים, אפשר גם סירופ מייפל או שוקולד, שבבי ופל, קוקוס מקורמל או כל קישוט אחר שעולה בדמיונכם. מגישים ונהנים.

המתכון באדיבות ירון אלבלק  – קונדיטור. צילום: תומר בורמד

כתבות נוספות

תל אביב הגיעה למודיעין

לאחרונה נפתחה במע"ר מרפאת SKIN לטיפולי פנים ואנטי-אייג'ינג, של מומחה האסתטיקה מהעיר הגדולה ד"ר אמיר זרח: "מביאים סטנדרטים בינלאומיים"

ביבס: "חוק גיוס אחד, לכולם"

ראש עיריית מודיעין השתתף בוועידת התאגידים באילת והתייחס לשאלת גיוס החרדים, ואמר כי "ראשי המחאה רוצים שנסגור את המדינה על כל דבר קטן"

סיבוב פרסה

יממה בלבד לאחר שהודיע על מינוי ראש שב"כ חדש חזר בו נתניהו מההחלטה

מתקדמים בכרמים

ועדת המשנה לתכנון ובנייה תדון השבוע בבקשה להקלות שהגישה חברת רן-אור הנדסה, שזכתה בחלק מהמתחם האחרון למגורים בשכונה

מתקדמים בכרמים

ועדת המשנה לתכנון ובנייה תדון השבוע בבקשה להקלות שהגישה חברת רן-אור הנדסה, שזכתה בחלק מהמתחם האחרון למגורים בשכונה

המשך קריאה »