עינוגי שוקולד

המתכון באדיבות השף קונדיטור בני פרי ל'אסם'

מצרכים

תבנית אפיה 24/36 ס"מ

לבסיס:

500 גרם פתי בר בטעם שוקולד מריר אסם שבור גס

200 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר

1 כוס חלב

4 כפות סוכר

3 כפות וודקה או ליקר קפה (לא חובה)

לשכבת הטרפלס שוקולד:

250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה 38%

250 גרם( 2.5 חבילות) שוקולד מריר איכותי

 

אופן ההכנה

1. להכנת הבסיס: מחממים בסיר בינוני על אש קטנה שוקולד מריר, חמאה, חלב

וסוכר עד להיווצרות תערובת אחידה. מומלץ להוסיף לתערובת גם ודקה/ליקר

בטעם קפה.

2. מוסיפים לתערובת את הפתי בר השבור.

3. מעבירים את התערובת לתבנית מלבנית, דוחסים ומישרים.

4. מעבירים את התבנית לקירור במקפיא למשך רבע שעה.

5. לשכבת הטראפלס שוקולד: מחממים את השמנת המתוקה.

6. לקראת הרתיחה מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים בעדינות עד שאין

גושים והתערובת מבריקה.

7. יוצקים לתבנית שיצאה מהמקפיא.

8. מקררים את העוגה עד להתייצבותה (למשך 4 שעות לפחות).

9.  חותכים את העוגה לקוביות לפני הגשתה.

כתבות נוספות

על 'טריקינג' כבר שמעתם?

שני צעירים שגדלו בעיר פתחו לאחרונה את מכון רייז במע"ר, אולם אימונים לענף ספורט המשלב בין אמנויות לחימה לאקרובטיקה

קיץ בסימן חיובי

דוח הלמ"ס חושף כי בחודשים יולי-ספטמבר נמכרו בעיר 180 דירות יד 2, לעומת 145 דירות בשלושת החודשים שקדמו לתקופה זו, עלייה של 24.1%

הרבה יותר מסתם קריקטורה

עידית בר ממודיעין, חוקרת העולם הערבי העוסקת מזה כעשור בקריקטורות המתפרסמות בכלי התקשורת במדינות המזרח התיכון, משיקה ספר חדש

קיץ בסימן חיובי

דוח הלמ"ס חושף כי בחודשים יולי-ספטמבר נמכרו בעיר 180 דירות יד 2, לעומת 145 דירות בשלושת החודשים שקדמו לתקופה זו, עלייה של 24.1%

המשך קריאה »