שבלולי פיצה לילדים

עמית דונסקוי, צילום: כפיר חרבי
2018-10-17 01:00:00
2018-10-17 01:00:00

שבלולי פיצה

חומרים

לבצק:

1/2 כוס שמן

3/4 כוס חלב

1/2 כפית מלח

1 כף חומץ

2 1/2 כוסות קמח תופח.

 

למילוי:

קטשופ פיצה מתובל של אסם

1 כוס גבינת מוצרלה מגורדת

1 כוס גבינת עמק מגורדת

1 כוס זיתים ירוקים פרוסים

 

תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה

 

אופן ההכנה:

1. שמים בקערה שמן, חלב, מלח וחומץ ומערבבים היטב (התערובת לא ממש הומוגנית בגלל החומץ).

2. בקערה נפרדת מניחים קמח תופח, יוצקים את הנוזלים לקערת הקמח ומערבבים היטב, עד לקבלת בצק נעים ורך.

3.מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-2 חלקים. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה מלבני דק.

4. שופכים כמות נדיבה של קטשופ פיצה על הבצק ומורחים בעזרת סכין או מרית. מפזרים מעל גבינות וזיתים ומגלגלים לרולדה.

5. בעזרת סכין חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ. מתקבלים שבלולים אותם מניחים בתבנית עם מעט מרווח האחד מהשני וכשהמלית כלפי מעלה. מעבירים למקרר ל-30 דקות.

6. מוציאים מהמקרר, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות ואופים כ-25 דקות, או עד להזהבה.

 

 

כתבות נוספות

הנציג שלנו ביבשת השחורה

גדעון בכר, איש משרד החוץ המוכר מפעילותו בעמותת "תושבים משפיעים במודיעין", מונה לאחרונה לשגריר ישראל בקניה ומספר מדוע דווקא באפריקה אוהבים אותנו

תסתדרו לבד

הורי הילדים בגן ברחוב אפרים גילו עם פתיחת השנה כי הגן אינו מצויד כראוי וכי הציוד שישנו ישן ולא תקין, ונאלצו לצאת למסע גיוס תרומות: "העירייה לא עשתה כלום". העירייה: כל הבעיות טופלו

יש אנשים שיוצאים לפנסיה ומאבדים עשרות אלפי שקלים למרות שהצליחו לחסוך, פשוט לא ידעו לשאול את השאלות הנכונות במועד הפרישה

בבדיקה ראשונה גיליתי פרט מפתיע: האישה עדיין משלמת מס על הקצבה, למרות שהיא זכאית לפטור כמעט מלא על רוב הסכום. אלפי שקלים בכל שנה הלכו

המשך קריאה »

הנציג שלנו ביבשת השחורה

גדעון בכר, איש משרד החוץ המוכר מפעילותו בעמותת "תושבים משפיעים במודיעין", מונה לאחרונה לשגריר ישראל בקניה ומספר מדוע דווקא באפריקה אוהבים אותנו

המשך קריאה »

תסתדרו לבד

הורי הילדים בגן ברחוב אפרים גילו עם פתיחת השנה כי הגן אינו מצויד כראוי וכי הציוד שישנו ישן ולא תקין, ונאלצו לצאת למסע גיוס תרומות: "העירייה לא עשתה כלום". העירייה: כל הבעיות טופלו

המשך קריאה »