לחם ציידים, גרסת הילדים

באדיבות חברת "יחיעם". 
2036-02-04 01:33:00
2036-02-04 01:33:00

מקורו של לחם הציידים הוא בציידי אירופה שהיו מעשנים או כובשים את הבשרים על מנת שלא יתקלקלו, והיו מכניסים לתוך הלחם ירקות אפויים.

המצרכים (ל- 4 מנות):

4 לחמניות שלמות (לא לחמניות קלועות) רצוי ארוכות.

5 פרוסות נקניק פרושוטו יחיעם

5 פרוסות נקניק קורנדביף יחיעם

שתי עגבניות חתוכות לפרוסות

2 בצלים חתוכים לרצועות דקות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

1 כף טפנד ממרח זיתים שחורים

אופן ההכנה:

חותכים בכל לחמניה את צד "הנשיקה" ומרוקנים את התוכן מהלחם שבה, מניחים בצד.

מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הפלפלים ולאחר דקה גם את העגבניות. מטגנים כ- 10 דקות ומסירים מהאש לפני ריכוך מלא של הירקות. מניחים בצד.

מוציאים את הנקניקים מהאריזה וממלאים שכבה של כחצי גובה בתוך הלחמניה. מסדרים הכל בשכבות יפות ואפשר להשתמש במספר סוגים של נקניקים אהובים. לאחר המילוי הנקניקים, מכניסים פנימה את הירקות שטוגנו, לאט לאט ובזהירות. לאחר המילוי, מחברים מחדש את הקצה של הלחמניה ועוטפים הכל בנייר אפיה. מהדקים וקושרים עם חוט חזק.

 

מניחים בתבנית ועליה מניחים משקולת כבדה כמו כלי חרס (חשוב שיהיה עמיד לחום).

מכניסים לתנור למשך כשעה וחצי בחום 120 מעלות.

לאחר צינון חותכים למנות ועוטפים בעטיפת כריך לבית הספר. ניתן לשמור במקרר.  

המתכון באדיבות חברת "יחיעם". צילומים וסטיילינג: מאירקוקבוק

 

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

איחוד נוסף על הפרק

בעיריית מודיעין שוקלים לאחד כבר בשנת הלימודים הקרובה את בתי הספר כרמים והאלה, זאת לאחר שהתברר כי בכרמים לא תיפתח כיתת א' ויפעלו בו שמונה כיתות בלבד

איחוד נוסף על הפרק

בעיריית מודיעין שוקלים לאחד כבר בשנת הלימודים הקרובה את בתי הספר כרמים והאלה, זאת לאחר שהתברר כי בכרמים לא תיפתח כיתת א' ויפעלו בו שמונה כיתות בלבד

המשך קריאה »