הסערה הציבורית המתחדשת סביב הזמר אייל גולן הביאה השבוע מספר חברי מועצה לצאת בהצהרות נגד הזמנתו לשיר באירועים עירוניים במודיעין.
סגן ראש העירייה אור גרינפלד הצהיר ברשתות החברתיות כי "הוא לא יופיע אצלנו כל עוד זה תלוי בי", וחברתו לסיעה כרמית תא שמע הוסיפה: "אייל גולן לא ראוי להופיע באירועי העירייה. הוא לא ראוי כי זו עיר של ערכים. כי כולנו מוקיעים.ות התנהגות שפוגעת בילדים ובילדות שלנו. כל עוד אני חברת מועצה, לא אתן יד להזמנת הופעה שלו בחסות כספי הארנונה של תושבי העיר".
חבר המועצה איתי אלמוג בר, מסיעת מודיעין חופשית, אמר: "סיעת מודיעין חופשית קוראת שלא לממן 'גיבורי תרבות' בעלי רף מוסרי שכזה. עצוב שב-2025 עומר אצילי, שהואשם בעבר ביחסים עם קטינה, מתקבל היום בשידור חי בספורט 5 כגיבור עם נחיתתו בנתב״ג, ואייל גולן שיאן ההשמעות ברדיו. אנו קוראים שלא לנרמל את התופעה שבה אנשים שהואשמו בפגיעות מיניות מסוגים שונים מתקבלים כגיבורי תרבות, ובטח שלא על חשבון כספי הציבור. לא במודיעין ולא בשום מקום בארץ".
שירן שמם שטיינברג, מנהלת המרכז לצדק חברתי בעיר, הוסיפה: "על מודיעין לעמוד לצד הנפגעות ולא לתת במה למי שפוגע בנשים". עוד היא פנתה לתושבי העיר: "בקשו מהעירייה להצטרף למכתב פורום הרשויות".
בעקבות המכתב אותו הזכירה שמם שטיינברג, עליו חתמו כבר למעלה מ-60 ראשי רשויות, עלתה בקבוצות המודיעיניות ברשתות החברתיות דרישה שגם עיריית מודיעין תצטרף ליוזמה. עם זאת, מי ששם את הדברים בפרופורציות השבוע הוא אלעד שמעונוביץ, סגן ראש העירייה ומחזיק תיק התרבות, שאמר: ״ההופעה האחרונה של אייל גולן במודיעין הייתה לפני שבע שנים, ומאז לא הופיע בעיר ואין כוונה להזמין אותו להופיע כאן. אנחנו לא צריכים עצומות כדי להביע את העמדות והערכים שלנו, אנחנו מבצעים זאת בפועל הלכה למעשה״.