סלמון אפוי על מצע סלק

באדיבות אסם
2015-03-24 12:40:09
2015-03-24 12:40:09

 

 

חומרים ל-6 מנות

‏6 פרוסות פילה סלמון טרי במשקל כ-200 גרם כל אחת

‏2/3 כוס (12 כפות) רוטב בסיס לבישול של אסם

‏6 סלקים מבושלים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

‏3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור טחון טרי

להגשה:

‏1/4 צרור שמיר קצוץ

 

 אופן הכנה

‏1.  מחממים תנור ל-200 מעלות בתוכנית אפייה טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

‏2.  יוצקים 10 כפות רוטב בסיס על נתחי הסלמון ומשרים במשך כמה דקות. מעבירים לתבנית.

‏3.  מערבבים קוביות סלק בקערה עם יתרת רוטב הבסיס

‏        (2 כפות), שמן, מלח ופלפל. מסדרים בתבנית אפייה נוספת.

‏4.  צולים את הסלמון כ-20 דקות או עד שהוא מוכן לפי דרגת העשייה המועדפת עליכם.

‏5.  במקביל אופים את הסלק כ-6-5 דקות.

‏6.  מסדרים את קוביות הסלק המתובל על צלחת הגשה ומניחים עליהן את נתחי פילה הסלמון הצלויים. יוצקים את הרוטב שנותר בתבנית שבה הוכן הדג, מקשטים בשמיר ומגישים מייד.

 

 

כתבות נוספות

השור הזועם

טלי משה, מדריכת ריצה ממודיעין, הובילה עוד ריצת שטח שגרתית בגבעות הדרומיות, כאשר מתוך עדר הפרות הרועה במקום הגיח פר ונגח בה: "עוד סנטימטר היה קורע את העורק הראשי"

השור הזועם

טלי משה, מדריכת ריצה ממודיעין, הובילה עוד ריצת שטח שגרתית בגבעות הדרומיות, כאשר מתוך עדר הפרות הרועה במקום הגיח פר ונגח בה: "עוד סנטימטר היה קורע את העורק הראשי"

המשך קריאה »