מצה בריי עם בטטה וגזר

המתכון באדיבות 'סוגת', צילום דן פרץ
2015-04-05 11:12:14
2015-04-05 11:12:14

ל- 4 סועדים

חומרים:

5 מצות

3 ביצים

כוס מים רותחים

1 בטטה קטנה, מגוררת

3 גזרים, מגוררים

מלח ופלפל שחור

אבקת שום

חצי כוס גבינת פרמזן מגוררת (או גבינה קשה מסוג מועדף אחר)

שמן לטיגון

הוראות הכנה:

1. פוררו את המצות לחתיכות קטנות לקערה גדולה.

2. צקו עליה מים רותחים, ערבבו ודחסו עם משקולת (כמו קופסת שימורים).

השאירו רבע שעה.

3. טרפו את הביצים והוסיפו לתערובת המצה. ערבבו היטב. הוסיפו את הבטטה והגזר ואת הגבינה הקשה שבחרתם.

4. חממו  שמן רחבה, השטיחו את התערובת במחבת והדקו אותה.

5. טגנו רבע שעה או עד שהמצייה מתחילה לקבל צבע זהוב-חום בתחתית.

6. היפכו וטגנו צד שני. מומלץ להגיש מיידית. 

 

 

 

כתבות נוספות

השור הזועם

טלי משה, מדריכת ריצה ממודיעין, הובילה עוד ריצת שטח שגרתית בגבעות הדרומיות, כאשר מתוך עדר הפרות הרועה במקום הגיח פר ונגח בה: "עוד סנטימטר היה קורע את העורק הראשי"

נחושים עד לפודיום

איילת גנלץ ויואב הגדוש ממודיעין זכו השבוע במדליות באליפות העולם בג'ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים: "שום דבר לא עוצר נחישות, חלומות ולב ענק"

השור הזועם

טלי משה, מדריכת ריצה ממודיעין, הובילה עוד ריצת שטח שגרתית בגבעות הדרומיות, כאשר מתוך עדר הפרות הרועה במקום הגיח פר ונגח בה: "עוד סנטימטר היה קורע את העורק הראשי"

המשך קריאה »

נחושים עד לפודיום

איילת גנלץ ויואב הגדוש ממודיעין זכו השבוע במדליות באליפות העולם בג'ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים: "שום דבר לא עוצר נחישות, חלומות ולב ענק"

המשך קריאה »