8-6 מנות | 10 דק’ הכנה | 25-20 דק’ אפייה
2 זוקיני חתוכים למקלונים או פרוסים דק
1 חציל קטן חצוי לאורכו ופרוס דק
2 בטטות קטנות וצרות פרוסות דק לאורכן
לציפוי:
2 חלבונים טרופים עם כפית מים וקמצוץ מלח
2/3 כוס פירורי לחם
100 גרם גבינת “גבע-פרמזן”, מגוררת
לרוטב יוגורט-פסטו:
2 גביעים (400 גרם) יוגורט bio תנובה 3%
2 כפות פסטו כוסברה “אוליביה”
1. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים פירורי לחם ופרמזן.
3. טובלים את הירקות בחלבונים טרופים עם מים ומלח, מצפים בתערובת הגבינה והפירורים ומסדרים בתבנית.
4. אופים 25-20 דקות או עד שהירקות זהובים ופריכים.
5. מערבבים יוגורט עם רוטב פסטו בקערית ומגישים את הירקות חמימים או בטמפ’ החדר לצד היוגורט המתובל.
לחטיפים דמויי צ’יפס חותכים את הירקות למקלות במקום לפרוסות ומוודאים שהחיתוך אחיד ואינו עבה מדי כדי שהירקות יתרככו במהלך האפייה.
מחזקים את הטעמים: מוסיפים לתערובת הציפוי כפית של תערובת עשבי תיבול יבשים (אורגנו, תימין או תערובת הרב דה פרובאנס).