חזה אווז ברוטב סילאן ודבש

מאיר רוזנברג,
2037-07-12 01:47:00
2037-07-12 01:47:00

חומרים

2 יח' חזה אווז

2 כפות דבש

2 כפות סילאן

מלח גרוס

פלפל גרוס

30 יח' שיפודים יפנים

חומרים לסלט

1 כוס קינואה

4 כפות שמן זית

1 י"ח פלפל אדום

1 י"ח פלפל ירוק

1 י"ח לימון

2 י"ח עגבניות

כף פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל לבן

מים לבישול

1/2 כוס גרגרי רימונים

אופן הכנה

1. מורחים על האווז את הדבש, סילאן, מלח גס והפלפל. ומשפדים את האווז במרחקים של 1/2 ס"מ

2.מאדים את הקינואה בשתי כפות שמן, מוספים שתי כוסות מים רתוחים, מלח, פלפל ומבשלים 5 דקות בחום נמוך (סיר מכוסה), לאחר נותנים לקינואה עוד 5 דקות בסיר ומקרים.

3. קוצצים את הפלפלים, העגבניות (ללא הגרעינים), הלימון לקוביות קטנות ומערבבים את כל חומרי הסלט ביחד.

4. צולים את האווז בתנור בחום של 200 מעלות למשך 10 דק.

5. פורסים את האווז בין השיפודים

6.מגישים את האווז על סלט הקינואה.

 

המתכון באדיבות השף מאיר רוזנברג, מלון רימונים גלי כנרת. צילום: יגאל לוי

 

כתבות נוספות

דואגים לנפש שלהם

שיתוף פעולה בין רשת הטיפול בטראומה של בית החולים שיבא וארגונים מארה"ב הובילה לאחרונה לפתיחת מרפאה חדשה וייחודית במודיעין, המעניקה טיפולים נפשיים לאנשי כוחות הביטחון ובני המשפחות ללא עלות

לכלכו – ונקנסו

השיטור העירוני תפס בשבוע האחרון שלושה נהגי משאיות שהשליכו פסולת בניין במרחב הציבורי וספגו קנסות בסך 6,000 שקל. אחת המשאיות ביצעה שבע עבירות דומות בחודש האחרון

שמרו על יציבות

דירוג הרשויות היציבות ביותר פיננסית חושף כי עיריית מודיעין שמרה על מיקומה מהשנה שעברה – המקום ה-7 בארץ. ביבס: "מעיד על עבודה מקצועית של הנהלת העיר"

דואגים לנפש שלהם

שיתוף פעולה בין רשת הטיפול בטראומה של בית החולים שיבא וארגונים מארה"ב הובילה לאחרונה לפתיחת מרפאה חדשה וייחודית במודיעין, המעניקה טיפולים נפשיים לאנשי כוחות הביטחון ובני המשפחות ללא עלות

המשך קריאה »

לכלכו – ונקנסו

השיטור העירוני תפס בשבוע האחרון שלושה נהגי משאיות שהשליכו פסולת בניין במרחב הציבורי וספגו קנסות בסך 6,000 שקל. אחת המשאיות ביצעה שבע עבירות דומות בחודש האחרון

המשך קריאה »

שמרו על יציבות

דירוג הרשויות היציבות ביותר פיננסית חושף כי עיריית מודיעין שמרה על מיקומה מהשנה שעברה – המקום ה-7 בארץ. ביבס: "מעיד על עבודה מקצועית של הנהלת העיר"

המשך קריאה »