בורקס בשר

לימור אביגדול
2015-01-13 12:52:01
2015-01-13 12:52:01

מצרכים: 

חבילת בצק עלים

כף שמן קנולה

חצי קילו בשק טחון טרי

בצל גדול קצוץ 

2 שיני שום כתושות 

סלסלת פטריות חתוכות קטן 

100 גרם צנוברים

צרור פטרוזליה קצוץ דק 

מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

לציפוי: ביצה, קצח /שומשום

שמים במחבת כף שמן בצל קצוץ ושתי שיני שום.

מטגנים עד שהבצל הופך לשקוף. 

מוסיפים את הבשר הטחון ובעזרת כף עץ מפוררים ומערבבים עד להשחמה של כל הבשר.

מוסיפים את הפטריות החתוכות, הצנוברים, המלח והפלפל וממשיכים לערבב עוד כשתי דקות. מכבים את האש ומוסיפים פטרוזליה.

מעבירים את תערובת הבשר למסננת בכדי לנקז את כל הנוזלים. מכניסים למקרר.

(אין לשים את התערובת חמה ולא מסוננת על הבצק עלים בשום אופן).

לאחר שהתערובת התקררה היטב. 

פותחים את הבצק, עורמים לאורכו את תערובת הבשר הקרה, ומגלגלים.

מורחים מעל ביצה ומפזרים קצח או שומשום (או שניהם)

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כחצי שעה. 

 

כתבות נוספות

השור הזועם

טלי משה, מדריכת ריצה ממודיעין, הובילה עוד ריצת שטח שגרתית בגבעות הדרומיות, כאשר מתוך עדר הפרות הרועה במקום הגיח פר ונגח בה: "עוד סנטימטר היה קורע את העורק הראשי"

נחושים עד לפודיום

איילת גנלץ ויואב הגדוש ממודיעין זכו השבוע במדליות באליפות העולם בג'ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים: "שום דבר לא עוצר נחישות, חלומות ולב ענק"

השור הזועם

טלי משה, מדריכת ריצה ממודיעין, הובילה עוד ריצת שטח שגרתית בגבעות הדרומיות, כאשר מתוך עדר הפרות הרועה במקום הגיח פר ונגח בה: "עוד סנטימטר היה קורע את העורק הראשי"

המשך קריאה »

נחושים עד לפודיום

איילת גנלץ ויואב הגדוש ממודיעין זכו השבוע במדליות באליפות העולם בג'ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים: "שום דבר לא עוצר נחישות, חלומות ולב ענק"

המשך קריאה »