מי חילץ את המחלצת?

איילת לוין
2014-01-01 00:00:00
2014-01-01 00:00:00

"הסנדלר הולך יחף" אומרת המימרה הישנה ולפחות במקרה של רונית אטלינגר ממודיעין – ההיפך היה הנכון. מי שהעסק שלה עוסק בחילוץ – חולצה בעצמה.

לרונית יש עסק משותף עם לימור פחטר ועם נירית חוגי ממודיעין, העוסק בייזום כלכלי וייעוץ עסקי. באחרונה החליטו להקים במסגרתו מיזם שנקרא "המחלצות" שכשמו כן הוא – חילוץ בעלי עסקים מקשיים, במיוחד בתחום השיווק. המטרה היא לתת מענה לעצמאים שמנהלים את כל האספקטים של העסק בכוחות עצמם ולתת להם מענה כולל. שירות החילוץ ומינוף לעסק הקטן נחלק לשלושה אספקטים: יעוץ שיווקי, עיצוב גרפי ופעילות אינטרנטית.

כשבוע לאחר הקמת מיזם "המחלצות" (בחודש אוקטובר האחרון) יצאה רונית יחד עם 15 נשים נוספות לטיול בנפאל למשך שבועיים. ביום השני הם נסעו כשעה וחצי לכפר נידח כדי לפגוש קואופרטיב של נשים הכולל נשים העוסקות בחקלאות, קרמיקה, מתנות לתיירים ועוד. רונית נהנתה מההרצאה ומסיפורן האישי ותרמה יחד עם חברותיה לקבוצה כסף שיסייע לקדם את עסקיהן. הם נפגשו במבנה הבטון היחיד בכפר ולפני שיצאו לסייר באזור עלתה רונית לקומה השנייה ויצאה למרפסת להחליף נעליים. היא התרוממה ופנתה לחזור לקבוצה, אך בצעד הראשון שעשתה רגלה לא פגשה ברצפה אלא בברזנט ללא כיסוי, מה שגרם לה לצנוח לאדמה מגובה של חמישה מטרים. היא הוגדרה כפצועה בינוני, אחת מריאותיה נוקבה, היא שברה את עצם הבריח ומספר צלעות.

"סבלתי מכאבים שהיו חזקים מצירי לידה", היא נזכרת. "היות ולא ידעתי את חומרת המצב, הדבר הראשון שחשבתי לעצמי הוא 'זהו – הטיול נגמר'". למזלה, רגליה ועמוד השדרה לא נפגעו וכך יכלו להרים אותה אל האוטובוס שהסיע אותה במשך שעה וחצי ("בנסיעה מטלטלת וסיוטית") לבית החולים הנפאלי הקרוב המיועד לתיירים.

היא אושפזה למשך ארבעה ימים. הטיפול הראשוני שקיבלה היה בריאותיה. בינתיים – הודות לכיסוי ביטוחי נרחב – כבר התארגן בישראל צוות חילוץ רפואי שכלל רופא טראומה ופראמדיק. הם הגיעו מצוידים בערכה ניידת וערוכים לניתוח במידה ותצטרך בטיסה בדרך לישראל. יחד הם ליוו אותה במחלקה הראשונה לארץ, ישירות לבית החולים תל השומר, בו אושפזה למספר ימים נוספים. עצם הבריח שלה לא התאחתה עדיין ובקרוב היא תעבור ניתוח.

לימור, ספרי קצת על העסק שלכן…

"אנחנו שתיים לעומת רבים מיועצי השיווק שהם יחידים. אנחנו תמיד מגיעות יחד לפגישות, יש בינינו כימיה מעולה וחלוקת תפקידים, שילוב המוציא את המיטב מאיתנו עבור הלקוח. רוב העסקים שאנחנו מלוות מנוהלים על ידי נשים והן נתקלות לא מעט פעמים בחוסר פרגון. הן חוששות והרבה פעמים שמות עצמן בסוף סדר העדיפויות. אנחנו לא מוותרות להן, דוחפות ועוזרות להם להתגבר על הפחד ולהתמקד. הליווי הוא גם ברמה הרגשית ואנחנו לא מתפשרות".

(צילום יעקב אנטלינגר)

כתבות נוספות

איך מתמודדים עם מאניה דיפרסיה?

מאניה דיפרסיה, או בשמה המקצועי הפרעה דו-קוטבית, היא אחת מהפרעות הנפש המורכבות והמאתגרות שמשפיעות על מיליוני אנשים ברחבי העולם. הפרעה זו מתאפיינת בתנודות קיצוניות במצבי

המשך קריאה »