חטיבת הפיתוח העסקי ברכבת ישראל מפרסמת השבוע מכרז לייזום, תכנון, הקמה ותפעול למשך 25 שנה, לפרויקט מבנה מסחר ומשרדים בצמוד לתחנת הרכבת במודיעין מרכז ותחנת האוטובוסים המרכזית המוקמת בימים אלו לצד תחנת הרכבת.
במסגרת הפרויקט יפותחו וימומשו מלוא הזכויות המאושרות במגרש הרכבת (מגרש 101) בתב"ע מאושרת. הזכויות כוללות בניה בהיקף של כ-27,000 מ"ר לשימושים שונים כולל מסחר, תעסוקה, מלונאות, בית אבות ואפילו מגורים שיכללו במבנה שיוקם מעל לתחנה הקיימת ובצידיה.
מדובר בפרויקט הראשון שיוצא לדרך, בהמשך להסכם שחתמה רכבת ישראל עם רשות מקרקעי ישראל, לפיתוח תחנות הרכבת בישראל.
במקביל מקדמת הרכבת עשרות פרויקטים נוספים של פיתוח מתחמי תעסוקה, מסחר, מלונאות ואף מגורים במתחמי הרכבת השונים בכל רחבי הארץ במסגרת הפעילות שמתבצעת ע"י חברת הבת לפיתוח מתחמי רכבת שמוקמת בימים אלה.
בתחילת שנת 2014 חתמו רכבת ישראל ורשות מקרקעי ישראל על הסכם לפיתוח מקרקעין בתחנות. על פי ההסכם, ניתן יהיה לפתח אזורי מסחר, תעסוקה ומגורים בשטחי התחנות ובמגדלים מעליהן. המודל הותווה על בסיס ניסיון שהוכיח את עצמו במדינות רבות, בהן משמשות תחנות הרכבת כמרכזי תעסוקה, בילוי ומסחר מניבים ושוקקי חיים, המשמשים לא רק כתחנת מעבר עבור הנוסעים, אלא כמרכזים פעילים בלב המרקם העירוני, הנגישים על ידי שירות רכבתי לאורך כל שעות היום. ברבים מהפרויקטים, יוקמו גם מרכזי תחבורה המאגדים יחדיו תחבורה ציבורית באוטובוסים ומערכות הסעת המונים אחרות.
לדברי ניר רז, סמנכ"ל פיתוח עסקי ברכבת ישראל ומנכ"ל חברת הבת המוקמת: "אנו פועלים במלוא המרץ על מנת לקדם את המכרזים ולממש את ההסכם שחתמנו מול רשות מקרקעי ישראל. ההסכם לפיתוח תחנות הרכבת מביא את מדינת ישראל לעידן חדש בו הופכת התחבורה הציבורית נגישה יותר לשירותים הנבנים ומותאמת למשתמשים בה, כאשר הפיתוח האורבני הינו פיתוח מוכוון תחבורה ציבורית. הפרויקט במודיעין הוא הסנונית הראשונה ובמהלך החודשים הבאים נמשיך ונצא במכרזים נוספים".
בתמונה: תחנת "מודיעין מרכז". עוד חיזוק למרכז העיר (צילום ארכיון)