עמק הסיליקון זה כאן

איילת לוין
2014-01-26 00:00:00
2014-01-26 00:00:00

יזם ההייטק המקומי משה פורת הקים את מקום המפגש שלו ליזמים שנקרא MESH. ראשית התיבות של MESH – Modiin Enterpreneurs' StrtUp Hub. זוהי חממה ליזמים בתחילת דרכם, שמקבלים מפורת שירותי מיקום, משרד, חדרי ישיבות וכו' – אבל בעיקר גב טכנולוגי ועסקי, שנותן להם תנופה בתחילת דרכם.

אחת החברות שכבר התמקמו אצל פורת היא IT Central Station, המפתחת קהילת קשרים עסקיים אינטרנטית בתחום הטכנולוגי.

ראסל רוטשיין, הוגה הרעיון ומנכ"ל החברה, עלה מארצות הברית לישראל בשנת 1998, חזר לשם שוב לאחר שמונה שנים ולפני חמש שנים נחת חזרה הישר למודיעין. הוא בעל תואר ראשון במדעי המחשב מאוניברסיטת הווארד, תואר שני ממכללת  MIT ועשרים שנות ניסיון בתחום החומרה. את דרכו התחיל בענקית התוכנה אורקל, ואחרי שנים רבות כעבודה כשכיר החליט לצאת לדרך חדשה עם רעיון שלא פותח עד כה. הוא פנה לחברו משכבר הימים נפתלי מרקוס (עובד לשעבר בקונברס, תחום המחשוב באו"ם ועוד) ויחד הם הקימו לפני כשנה את IT Central Station.

כיום החברה מונה תשעה עובדים. שבעה עובדים במודיעין ושניים יושבים בניו-יורק (ומדובר כבר על גיוס עוד שני עובדים). נפתלי מרקוס הוא מנהל טכנולוגיות ראשי, שאר הצוות מתחלק לאנשי פיתוח, מנהלי קהילת האון ליין ואנשי שיווק.

החברה פועלת בשני מישורים עיקריים. הראשון באינטרנט ומטרתו להשתמש בכוח ההמונים להפריה ועזרה הדדית בתחום הטכנולוגי. הקהילה היא רשת חברתית מקצועית בה אנשי מקצוע ולא ספקים יכולים להביע את דעותיהם, להמליץ על מוצרים, לסקור ולבקר אותם. בעזרת מידע זה יזמים אחרים ומקבלי החלטות בארגונים יוכלו לקבל החלטות נכונות ויעילות. מנהלי קהילת האון ליין מכוונים את הגולשים ומוודאים שיש את החומר הנכון באתר ושמדובר במשתמשים אותנטיים, הם בודקים את איכות המידע והביקורות. הבקרה נעשית על ידי שיתוף פעולה עם "לינקד אין" על ידי פיתוח טכנולוגיה שעושה אנליזה לפרופיל ומאפשרת לזהות זיופים. בנוסף לביקורות, השאלות והתשובות מתקיימים ברשת הזו אירועי און-ליין ובו מרצים, מקבלים מידע ודנים בנושאים החמים בתחום. המרצים הם אנשי מקצוע, לא הספקים, זמינים בצ'אט. לפי המפתחים, " IT Central Station נותנת קול והזדמנות לבעלי מקצוע להגיד בכנות מה הם חושבים על בעיות ומוצרים בתחום". 

המישור השני הוא חיבור בין לקוחותיהם, ארגונים טכנולוגיים בינוניים וגדולים, לבין אנשים פרטיים וארגונים הזקוקים לפתרון כמו למשל מוצר חומרה, אפליקציה ועוד.

במי אתם מתחרים?

"אין לנו מתחרים ישירים. חברת 'גרטנר' האמריקאית מנהלת אתר ובו המומחים שלהם מספקים ביקורות למוצרים טכנולוגיים, אך שיטת העבודה שלהם שונה משלנו. אנחנו נותנים הזדמנות לבעלי מקצוע להגיד בכנות ובאופן לא משוחד מה הם חושבים על מוצרים ובעיות בתחום, להגדיר מה יהיו הנושאים החמים לשנה הקרובה ולהשפיע על מה אנשים קונים".

כמה משתמשים רשומים בקהילה?

"יש למעלה מ-35,000 משתמשים מרחבי העולם. מארה"ב, ישראל, אירופה, אסיה וגם ממדינות ערב. אחוזי הצמיחה גבוהים ובכל חודש הם מכפילים עצמם".

מה צריך כדי להוציא לפועל מיזם עצמאי?

"זה אתגר מאד גדול להקים עסק מאפס, בלי משקיעים רק עם רעיון. אני חושב שללא תמיכה של המשפחה והחברים לא יכולנו להצליח להתגבר על הקשיים. כמו כן חשוב למקד מי קהל המטרה שלך בעיקר בסטרטאפ. אנחנו בחרנו להתמקד בשוק הטכנולוגי לארגונים בינוניים וגדולים, שמגלגל כשלושה טריליון דולר בעולם. השאיפה שלנו להפוך לחברה בורסאית".

למה הגעתם ל-MESH?

"עד כה עבדנו מהבית והיינו נפגשים לעיתים לעבודה משותפת בבתי קפה או בסקייפ. מאז שהחברה נפתחה חיפשתי משרדים מתאימים למיזם קטן וגיליתי כי אין כמעט משרדים שהולמים סטרטאפ קטן לשוק ההייטק במודיעין. כמעט התייאשתי ועמדתי לפתוח משרד בתל אביב אך רגע לפני פגשתי את משה דרך הקהילה שיצר, ועוד לפני הפתיחה והשקת החממה חטפתי ממנו את המפתח ונכנסתי למשרדים הנטושים לפני השיפוץ. אפילו מים עדיין לא היו. היה לנו צורך מיידי במשרד והאמנתי גם בחזון של בניית גרעין הייטק מרכזי במודיעין. מרכז בו יש אפשרות ללמוד, ללמד ולשתף פעולה עם חברות הייטק אחרות. כשמים אנשים מוכשרים מאותו תחום תחת קורת גג אחת דברים קורים".

(צילום איילת לוין)

 

כתבות נוספות

נחושים עד לפודיום

איילת גנלץ ויואב הגדוש ממודיעין זכו השבוע במדליות באליפות העולם בג'ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים: "שום דבר לא עוצר נחישות, חלומות ולב ענק"

נחושים עד לפודיום

איילת גנלץ ויואב הגדוש ממודיעין זכו השבוע במדליות באליפות העולם בג'ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים: "שום דבר לא עוצר נחישות, חלומות ולב ענק"

המשך קריאה »