ביום שני השבוע נסגר המועד להגשת הצעות לרכישת חמשת המתחמים במע"ר של מודיעין, המיועדים לבניית בנייני משרדים ומסחר בצד המערבי של השדרה המרכזית במע"ר. בקרב היזמים שניגשו למכרז גובר המתח לקראת פירסום תוצאות הזוכים במכרזים, כנראה בתוך מספר ימים.
מדובר בשורה של חמישה מתחמים ובהם שישה מגרשים, 104, 105, 106, 107 ומתחם אחד המכיל שני מגרשים: 108 ו-109 שהוציאה רשות מקרקעי ישראל לשיווק. המכרז הפעם נסגר בהצלחה לאחר שנכשל לפני מספר חודשים כשאף יזם לא ניגש אליו.
בעקבות הכישלון הצורם בסיבוב הראשון נאלצה רשות מקרקעי ישראל לסגת מדרישת המחיר הגבוהות לגבי המגרשים, כפי שפירסמה במכרז הקודם על אותם מגרשים בתחילת השנה. על פי דרישת ראש העיריה חיים ביבס ולאחר איומים מפורשים שלו לעצור פרוייקטים לבניה בעיר, נאלצה רשות מקרקעי ישראל לעדכן למטה את המחירים ו"חתכה" אותם בכמעט ארבעים אחוז.
לדוגמה: במגרש 104 שמשתרע על פני 5.5 דונמים, נדרשו היזמים לשלם במכרז הראשון סך כולל של 33 מיליון שקל, מתוכם 17 מיליון שקל כמחיר מינימום (שודאי היה מטפס בהצעות מעלה מעלה) ועוד 15.6 מיליון שקל כהוצאות פיתוח עבור המגרש, הכוללות את יישור הקרקע, מימון הקמת מבני ציבור שיוקמו במתחם, וכן מימון בהיקף של כמיליון שקל לסלילת קו הרכבת של "קשת מודיעין" שהיא חלק מקו הרכבת המהיר והחדש מירושלים לתל אביב.
במכרז החדש שנסגר השבוע מתברר כי רשות מקרקעי ישראל קיצצה במחירו של מגרש 104 לא פחות מעשרה מיליון שקל (!) ובמקום 33 מיליון שקל במכרז שנכשל היא דורשת 23 מיליון שקל, כשמחיר המינימום ירד ל-9.8 מיליון שקל (במקום 17 מיליון כזכור) ומחיר הוצאות הפיתוח צנח לסך של 13.5 מיליון שקל (במקום 15.6 מיליון).
בעקבות השינוי הדרמטי במחירי המגרשים ניגשו הפעם מספר יזמים, בהם גם חברת CPM ממודיעין שבשליטת איש העסקים עמיקם אורן. החברה אף פירסמה בקרב לקוחותיה ב"פירסום שקט" את הכוונה לגשת למכרז ואף ביצעה מכירה ממוקדת של שטחי משרדים ומסחר עתידיים במגרש שאליו ניגשה, במחיר ממוצע של כ-9,000 שקל למטר מרובע.
"אני יודע שהרבה קבוצות התמודדו במע"ר", אמר השבוע חיים ביבס. "בהן יש כשלוש ארבע קבוצות רכישה שהתארגנו לרכישת שטחי משרדים. ולהערכתי מכרז המע"ר יהיה הצלחה גדולה".
(צילום הדמייה)