המע"ר של מודיעין אמנם הולך ומתפתח, אבל תמונת המצב במרכז העירוני החדש של מודיעין לא חפה מבעיות.
מי שהתאגדו לאחרונה לפעולה מול עיריית מודיעין בניסיון להציף חלק מהבעיות הם בעלי העסקים במע"ר, שנפגשו בשבוע שעבר עם בכירי העירייה ושיתפו אותם בדאגותיהם. בין היתר, נידונו בפגישה נושאים כמו חשיפת המע"ר והעסקים בו לתושבי העיר, המחסור בחניה באזור, שיתופי פעולה אפשריים ועוד.
נעמה צדקיהו, בעלת מסעדת קסבה במע"ר, סיפרה השבוע: "בעלי העסקים במע"ר מאוד מודאגים מהמצב. בנוסף על מצב הרוח הלאומי הירוד, יוקר המחייה, ההפגנות והעובדה כי אנשים לא מגיעים למסעדות, שנהפכו למותרות, יש גם את הגורמים העירוניים שמושפעים מהאטמוספירה של העיר. המצב במע"ר הוא קצת קשה, כי הוא עדיין לא הגיע אפילו לחמישים אחוז מהתפוקה שלו. חלק מהחנויות והמשרדים בו עדיין לא הושכרו בכלל. הצפי לתנועה במע"ר היה הרבה יותר גבוה. יכול להיות שאנחנו עדיין בחבלי לידה".
ומה עלה בפגישה?
"התקבלנו בפגישה עם אוזן קשובה, ובעיקר עם הרבה אמפתיה והבנת המצב. ניכר שלכל הנוכחים יש מטרה משותפת אחת, והיא הצלחת המע"ר. היו הרבה גורמי מקצוע בכירים, מה שנתן לנו תחושה שמתייחסים לנושא ברצינות. שלחנו מראש מכתב של 12 נושאים שמטרידים אותנו וחשבנו ביחד איך אפשר להתגבר על המצוקה, כי הצלחה שלנו היא הצלחה של ראש העיר ושל התושבים. בפגישה העלנו את המצוקות שלנו. חשבנו על כל מיני דרכים יצירתיות איך לחשוף את המע"ר ליותר תושבים, דיברנו על מצוקת החניה באזור ולכן העיריה מתכוונת לפתוח עוד אזורי חניה ולשים שילוט. המחשבה היא איך להביא יותר אנשים למע"ר ואיך להפוך אותו למרכז העיר אמיתי. צריך לחשוב על עוד דרכים למנף אותו".
כאמור, הפגישה עם בכירי העירייה התקיימה לאחר שבעלי העסקים במע"ר התאגדו לוועד פעולה. "נוצרו בינינו שיתופי פעולה", מספרת צדקיהו. "אנחנו פה כדי לתת שירות לתושבים באהבה, ואנחנו רוצים שהם יחזירו לנו אהבה. לנהל עסקים זה לא קל במיוחד, בתקופה של היום. מצב העסקים מושפע מכל כך הרבה גורמים חיצוניים. מספיק מגפה, שטפון או הפגנה כדי שהעסק ייפגע. אנחנו צריכים את הלקוחות שלנו כי אנחנו אחד למען השני. זאת תקופה מאוד קשה. לא אעשה חטא לאמת אם אומר שזה אפילו מזכיר את תקופת הקורונה. מסעדות נסגרות, יש ירידה של קרוב ל-30% בהכנסות. אנחנו נלחמים על כל לקוח. זה הזמן של התושבים לתמוך בעסקים הקטנים".