היצע הולך ומצטמצם

כתבי מודיעין NEWS
מודיעין התייצבה במקום ה-11 במכירת דירות חדשות בחודשים דצמבר 2021-פברואר 2022, עם 376 דירות שנרכשו, רגע לפני שהעיר תיכנס לקיפאון בנייה עם השלמת שכונת מורשת
צילום: יח"צ

מודיעין התמקמה לאחרונה במקום ה-11 ברשימת הערים המובילות במכירת דירות חדשות בחודשים דצמבר 2021-פברואר 2022, עם נתון של 376 יחידות דיור שנרכשו. נתון זה מהווה ירידה של 56.9% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

באותם חודשים נרכשו כ-15,600 דירות חדשות בכל הארץ, מהן כשליש בתל אביב, בת ים, ירושלים, אשקלון, נתניה וראשון לציון. היישובים בהם נמכרו יותר מ-500 דירות בחודשים דצמבר 2021-פברואר 2022 הם: תל אביב-יפו (1,042), בת ים (869), ירושלים (853), אשקלון (843), נתניה (777), ראשון לציון (718), רמת גן (510) ובית שמש (505).

כזכור, מודיעין תפסה את המקום השביעי בארץ במכירת דירות חדשות בשנת 2021, עם מכירת 1,843 דירות חדשות. מרבית הדירות החדשות שנמכרו בעיר אשתקד היו באופן טבעי בשכונת מורשת ההולכת ונבנית, שכבר התאכלסה בפברואר בראשוני התושבים. יש לציין כי מבחינת שיעור העלייה באחוזים לעומת 2020 מודיעין נמצאת במקום השני ברשימה, עם עלייה במכירות של קרוב ל-250%. 842 מעסקאות המכירה של דירות חדשות במודיעין בוצעו בשנה שעברה בין החודשים ספטמבר-נובמבר.

בנוסף, כפי שפרסמנו כאן לפני כחודשיים, במהלך השנה שעברה נבנו בעיר 1,100 דירות חדשות. עם זאת, תחילת אכלוסה של שכונת מורשת מבשרת גם צניחה דרמטית בהתחלות הבנייה החדשות בעיר, כאשר דוח נוסף של הלמ"ס חשף כי בשלושת הרבעונים הראשונים של 2021 החלו להיבנות בעיר רק 235 יחידות דיור חדשות, זאת לעומת 1,589 התחלות בנייה בשנת 2020.

כתבות נוספות

ניוד הזכויות עלה להם ביוקר

בית המשפט המחוזי חייב את מגה אור משילת לשלם לרשות מקרקעי ישראל 1.8 מיליון שקל עבור דמי שימוש במגרש בפארק הטכנולוגי

עבדו עבור האיראנים

כתב אישום הוגש נגד שני צעירים ממודיעין עילית, שעל פי החשד צילמו והעבירו מידע על מחסום מכבים ובסיסים ברחבי הארץ

מודיעין חוזרת לשגרה

לאחר הפסקת האש חזרה היום מערכת החינוך בעיר לפעילות מלאה, כמו גם אגפי העירייה, הספריות, מרכזי הספורט והמרכזים הקהילתיים. בנוסף, קו הרכבת ממודיעין לירושלים יופעל מחדש כבר הבוקר

מודיעין חוזרת לשגרה

לאחר הפסקת האש חזרה היום מערכת החינוך בעיר לפעילות מלאה, כמו גם אגפי העירייה, הספריות, מרכזי הספורט והמרכזים הקהילתיים. בנוסף, קו הרכבת ממודיעין לירושלים יופעל מחדש כבר הבוקר

המשך קריאה »