העיר מודיעין החלה את דרכה בבנייה מהירה במיוחד והציעה לרוכשים הזדמנות לדירות במחירים זולים במיוחד, אולם מסתבר שהיו לכך גם חסרונות, שאת חלקם פוגשים אנשי הנדל"ן בעיר עד היום.
אחד החסרונות עליהם מספרים במשרד התיווך U נכסים, הוא נושא הבנייה הטרומית, שיטת בנייה נפוצה בזמנו. בסוף שנות ה-90' התאפיינה שיטה זו בהכנה של פלטות/קירות מחופי אבן כבר במפעל הייצור, והרכבתם אחת מעל השנייה בדירות עצמן. שיטה זו חסכה כמובן בכוח אדם, זמן בנייה ועלויות, וכך הוקמו ברחבי העיר פרויקטים רבים במהירות ולוחות הזמנים התקצרו. בנוסף, גם החלוקה הפנימית של הדירות בוצעה באמצעות קירות גבס ולא בלוקים.
כאמור, גם כעת, למעלה מ-25 שנים מאז תחילת בניית העיר, נתקלים אנשי הנדל"ן בחסרונות השיטה, שמרתיעה לעיתים קונים מלרכוש דירות בהן התבצעה הבנייה בשיטה זו. לדברי כרמית פינקר ושוקי מנשה, בעלי U נכסים, אחד החסרונות העיקריים היה חדירת מים בחיבורים שבין הקירות, בנוסף לבידוד ברמה נמוכה יותר מאשר בבנייה רגילה. עם זאת, דווקא החלוקה הפנימית באמצעות קירות גבס מהווה יתרון מסוים, משום שבעת שיפוץ קל יותר לפרק את הקירות.
"נכון להיום במודיעין כבר לא בונים בשיטה הזו, ורוב הבניה החדשה היא בשיטת ברנוביץ", סיפרו השבוע פינקר ומנשה. "הבנייה הטרומית בעיר הייתה בשכונות הוותיקות, ובעיקר בשכונות הפרחים, משואה ונחלים. בשיטה הקונבנציונלית בנו את מעטפת הבניין במקום בבנייה יצוקת בטון בשילוב בלוקים, וכך קיימת גמישות אדריכלית טובה יותר, בידוד טוב יותר ואיטום טוב יותר".
עד כמה זה משפיע היום על העבודה שלכם?
"אנחנו נתקלים כיום בלקוחות שנרתעים מלרכוש בית שנבנה בשיטה הטרומית. היום השיטה הטרומית היא בעיקר עבור בניינים ארעיים שמתוכננים להיות בנויים למספר שנים מועטות. בדרך כלל, לקוחות מבוגרים, ובעיקר ירושלמים שמכירים את הבנייה הזו מאחר ובירושלים בעבר בנו בשיטה הזו, נרתעים ומעדיפים להימנע מרכישת דירה שנבנתה בשיטה הטרומית בעקבות הבעיות הנ"ל. גם מחיר הדירות שנבנו בשיטה הטרומית הוא בדרך כלל זול יותר. במקרים מסוימים זה יכול להשפיע על סגירת עסקאות ועל מחיר הסגירה. יש מקרים מועטים שמראש הלקוחות שוללים רכישת דירה שנבנתה בשיטה הטרומית, ובפעמים אחרות לאחר שהם מגיעים לדירה ומבינים שהיא נבנתה בשיטה הטרומית הם מנהלים משא ומתן קשוח יותר, על מנת ליצור מקדם ביטחון במידה ויצוצו בעיות עתידיות באיטום ובבידוד".