חברת נובולוג, קבוצת שירותי הבריאות מהפארק הטכנולוגי במודיעין, פרסמה לאחרונה הודעה בה העריכה כי המלחמה מול איראן צפויה לפגוע בהכנסותיה.
לאחר קשיי ההפצה שפגעו בהכנסות נובולוג בשנה שעברה, ועם עזיבתה של הלקוחה המרכזית חברת פייזר, העריכו בהנהלת החברה כי המערכה האחרונה מול איראן השנה תביא לפגיעה של 5 מיליון שקל ברווחיה. בנובולוג הסבירו כי עיקר ההשפעה השלילית על מאזניה נרשמה בחטיבת הבריאות שלה, בשל ביטול ודחיית טיפולים אלקטיביים רבים שמבוצעים בשגרה במתקנים שאינם ממוגנים, כמו למשל בניתוחי עיניים שמבוצעים במרכז הרפואי שמחזיקה חברת הבת שלה עין טל. עוד נרשמה במהלך המלחמה ירידה בפעילות שירותי המעבדה של נובולוגי, לצד פגיעה בחטיבת הלוגיסטיקה בשל צמצום פעילות מפעלים בצפון הארץ להם היא מספקת שירותים.
קשיים אלה היו הגורם המרכזי לירידה של 11% בהכנסות השנתיות של נובולוג, שהסתכמו ב-1.8 מיליארד שקל, ירידה של 216 מיליון שקל לעומת 2024. גם הרווח התפעולי של החברה צנח מ-62.4 מיליון שקל ב-2024 ל-24.1 מיליון שקל ב-2025. עוד בשנה שעברה עלו הוצאות המימון של נובולוג ל-18.5 מיליון שקל, לעומת 4.2 מיליון בלבד ב-2024, והרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות צנח מ-39.5 ל-4.1 מיליון שקל בלבד. גם מניית החברה צנחה ב-36% במהלך השנה האחרונה, ונסחרת כעת בשווי של של 486 מיליון שקל.
נובולוג, שמנוהלת מזה כעשרה חודשים בידי המנכ"ל החדש אביעד בוסי, פועלת במבנה של שלוש חטיבות: חטיבת הלוגיסטיקה, שהניבה ב-2025 הכנסות של 1.56 מיליארד שקל – 87% מההכנסות השנתיות של כל הקבוצה; חטיבת שירותי הבריאות, שהניבה הכנסות של 218 מיליון שקל; וחטיבת הדיגיטל.







