בשבוע שעבר הסתיים המחזור השישי של הכשרת מתנדבים ליחידת החילוץ וההצלה של מחלקת הביטחון בעיריה. המתנדבים החדשים הצטרפו כמחלצים מוסמכים ליחידה ובהם גם תלמידי כיתות י'-י"א שהחלו להתנדב ביחידה במסגרת פרויקט "מחויבות אישית".
מזה כשנתיים וחצי מתאמנת היחידה כדי להיות מוכנה לרגע בו תתרחש רעידת אדמה חזקה בישראל. היחידה מונה כיום 250 מתנדבים בכל טווח הגילאים, שהתגייסו עם מוטיבציה גבוהה ורצון להיות ראשונים בכל זירה שידרשו.
היחידה כבר נמצאת בשלב מתקדם של יכולת הפעלה ומבצעיות במקרה של אירוע רב נפגעים בעיר. מתנדבי היחידה השלימו בתקופה זו מספר רב של הכשרות שכללו אימונים ותרגילים בחילוץ קל (חלקם יחד עם צוותים של פיקוד העורף), הכשרת עזרה ראשונה וחובשים, הכשרת כיבוי אש, פרישת ציוד בשטח, ניהול חפ"ק והעברת מידע ועוד.
ייעוד היחידה הוא מתן מענה ראשוני במקרה של רעידת אדמה וקריסת מבנים ויחד עם זאת גם בזמן מלחמה, במקרה של ירי טילים לעבר העיר וקריסת מבנים כתוצאה מפגיעה ישירה. גם במקרה של קריסה כתוצאה מפיצוץ בעקבות דליפת גז היחידה תדע לתת מענה עד להגעת כוחות נוספים לשטח. היחידה זוכה להערכה רבה בקרב גורמי פיקוד העורף ואף הוזמנה להשתתף לפני מספר חודשים בתצוגת תכלית בחילוץ בפני הרמטכ"ל, בבסיס ההדרכה של פיקוד העורף.
המחזור האחרון עבר שלושה ימים אינטנסיביים של הכשרה שכללה תחומים רבים: רקע בנושא רעידות אדמה, משמעויות הרס לעיר, התנהגות אוכלוסייה במצבי קיצון, היערכות הרשות המקומית לחירום, שיטת ההפעלה של היחידה, השתלמות עזרה ראשונה וכיבוי אש. ביום השלישי ביצעו תרגיל מסכם והוכיחו שיש על מי לסמוך בשעת חירום. בסיום ההכשרה זכו התלמידים להערכה רבה ופרגון בקרב המדריכים של פיקוד העורף וכן בקרב המתנדבים הבוגרים.
קב"ט העירייה, שמוליק כהן: "מודיעין מאופיינת ובולטת מאוד בתחום התנדבות בני הנוער ואין לי ספק כי בני הנוער יכולים לתרום ולסייע רבות גם בתחום זה. אני מאמין בבני הנוער בעיר, בעשייה שלהם וביכולת שלהם להגביר את המודעות בקרב בני המשפחה בכל הקשור להכנות הנדרשות לשעת חירום. פעילות המתנדבים ביחידה חשובה מאוד במסגרת בניית מערך החירום של הרשות והיכולת להתמודד עם אירועי אסון המוני. ההירתמות של כולם והרצון של כולם לסייע זה מה שמניע את היחידה. תושבי העיר ידועים במעורבות שלהם ובאכפתיות שלהם לכל המתרחש בעיר והדבר בא לידי ביטוי במתנדבים הפעילים ביחידה. הנחת היסוד היא שבמקרה של רעידת אדמה או ירי טילים נדרש להתמודד עם האירוע בכוחות עצמנו בשלבים הראשונים ולכן עלינו להתכונן כראוי".
בתמונה בוגרי הקורס האחרון. מצטרפים ל-250 חברי היחידה (צילום: דובר העיריה)
בחודש דצמבר מתוכנן מחזור נוסף של הכשרה למתנדבים חדשים בתחום החילוץ וההצלה. תושבים המעוניינים לקחת חלק פעיל ביחידה מוזמנים ליצור קשר עם מחלקת ביטחון: 08-9726190 או במייל shmulik@modiin.muni.il.