ביום רביעי האחרון נערכה נחנך רחוב האירוסים ברעות "מרכז העולה", שבו גם אולפנים ללימוד השפה העברית. זהו מבנה של מחלקת הקליטה החדש המיועד לעולים הגרים במודיעין.
בטקס הפתיחה אמר ראש העיריה חיים ביבס כי "מרכז העולה יהיה מעתה הבית השני של העולים בעיר. מחלקת הקליטה שלנו מסייעת לכל עולה חדש ולכל תושב חוזר באופן פרטני על מנת לעזור לו ולה בכל הנדרש כדי להשתלב בקהילה של העיר. העובדה שתהליך הקליטה מתחיל עוד לפני שהעולה מגיע לישראל מסייעת למשפחה להגיע עם פחות דאגות ועם ידיעה שיש כאן אנשים שמחכים להם בזרועות פתוחות".
מנהלת מחלקת הקליטה, רוזיטה ברלין, הציגה את הפעילות הנעשית במקום, וגם מנהל מחוז תל אביב במשרד העלייה והקליטה, נחמיה חתוכה, הגיע ובירך על העשייה החשובה שעושה המחלקה ועל המבנה החדש שיהווה להם בית.
ג'ו וולך, עולה חדש שעלה לארץ מארצות הברית רק לפני מספר חודשים, נאם בשם העולים וסיפר על חוויותיו מהאולפן ומהתאקלמותו. ג'וד ליי, עולה חדשה ששימחה את הנוכחים עם מחרוזת שירי ירושלים שניגנה על אורגן. וירג'יני שכטר ביצעה את "שיר לאהבה" במפוחית. בתום האירוע, ולכבוד חג החנוכה המתקרב, חולקו לנוכחים סופגניות.
נכון לבשנת 2016 מתגוררים בעיר כ-14 אלף עולים, שהם כ-15% מתושבי העיר. מודיעין משמשת מוקד משיכה לעולים חדשים ומחלקת הקליטה מתחילה את הקשר איתם עוד בטרם עלייתם ארצה. לאחר עלייתם מלווה המחלקה את העולים מול משרדי הממשל השונים, מקיימת פעילויות והפעלות לילדים, במהלכן מתחילים הילדים ללמוד את השפה העברית ולהכיר את החברה הישראלית, ובכלל מלווה את העולים בכל תחומי החיים, החל מהחינוך וכלה באירועי תרבות. במחלקה עובדים דוברי רוסית, צרפתית, אנגלית וספרדית, ובימים אלה פועלות באולפן ארבע כיתות לימוד.
חבר המועצה ומחזיק תיק הקליטה גבי אדרי: "אני שמח שנחנך המבנה החדש של מחלקת הקליטה, שיכלול אולפנים בהם ילמדו העולים את השפה העברית, ויהווה בית עבור הפעילויות השונות. המבנה החדש ימנף את פעילות מחלקת הקליטה, בניהולה של רוזיטה ברלין, ויונגש לכלל העולים החדשים בעיר מודיעין מכבים רעות. כעיר שקולטת עליה, נוסיף לפעול רבות למען העולים".
מחלקת הקליטה ערכה לאחרונה סיור לעולים החדשים בקריית הממשלה בירושלים. העולים, דוברי שפות שונות, ביקרו בכנסת, בבית המשפט העליון ובספרייה הלאומית. שם, קיבלו משתתפי הסיור הסברים, אשר תורגמו על ידי רכזי מחלקת הקליטה שליוו אותם.
בכנסת למדו העולים על מבנה הבניין ועל ההיסטוריה של הכנסת ומדוע קוראים לה כך. עוד למדו העולים כי הכנסת של ימינו מבוססת על כנסת הגדולה, גוף הנזכר במסורת היהודית שבו נקבעו החלטות פוליטיות, דתיות ותרבותיות. בנוסף, הם התארחו בחדר המליאה, שמעו על מבנה החדר וצורת הישיבה בו וראו בלוח הנוכחים מי מחברי הכנסת נמצא.
בבית המשפט העליון למדו העולים על המערכת המשפטית במדינת ישראל, על צורת בחירת השופטים, על תהליך הערעורים, על הנושאים בהם דן בית המשפט העליון ועוד.
בספרייה הלאומית למדו העולים על ההיסטוריה של הבניין, נחשפו למאגר הספרים והמפות הגדול ושמעו כי בעתיד ייבנה מבנה חדש לספרייה מול הכנסת, כאשר הבניין הנוכחי ישמש את הספרייה של האוניברסיטה העברית בלבד. מנהלת מחלקת הקליטה, רוזיטה ברלין, ציינה כי לקיום סיור מסוג זה ישנה חשיבות גבוהה לעולים החדשים, כיוון שחלקם אינם יודעים כלל כיצד פועלים מוסדות השלטון בישראל. סיור זה מסייע להם להבין את מהות החברה הישראלית ומקדם את שילובם של העולים בקהילה הישראלית.
בתמונה: הביקור במשכן הכנסת, השבוע (צילום: דובר העיריה)