שיתוף פעולה יוצא דופן בין שני תושבי מודיעין הוליד מיזם ראשון מסוגו בישראל ובעולם. מדובר על מיזם "בירה קדימה", הבירה הראשונה בישראל המיוצרת על ידי אנשים גם מוגבלויות.
מאחורי הפרויקט עומד גיא סלומון, תושב העיר המשמש כמנכ"ל עמותת "צעד קדימה", שבין שלל עיסוקיה מפעילה בירושלים מרכז יום לצעירים עם מוגבלויות מורכבות. באותו מרכז פועל מיזם הבירה, וב-5 בספטמבר יתקיים ערב מיוחד ב"אבי הבירה", העסק החדש בבנייני פלטינום שבפארק הטכנולוגי, אותו הקים אבי וולר. בערב החגיגי יוצגו התוצרים של הצעירים מהמרכז הירושלמי, בהנחיית מומחה הבירה רוני ולדמן ממודיעין, שאף הוא מתנדב בפרויקט.
סלומון סיפר השבוע: "אני פעיל במגזר החברתי כל חיי, בעיקר בעולמות של אנשים עם מוגבלויות. בתשע השנים האחרונות אני מנכ"ל העמותה, שמסייעת לאנשים עם מוגבלויות מגיל חצי שנה ועד בוגרים.
המיזם התחיל כפרויקט טיפולי, ובעקבות הצלחתו בעמותה שואפים להתפתח ולהרחיבו. "יצאה בירה טובה", מספר סלומון, "וראינו שזאת דרך להתחבר לקהילה. הם מייצרים מוצר שהוא כייפי, אנשים אוהבים בירה. אבי וולר הוא חבר טוב שלי, והצעתי לו לקיים את הערב. הוא אמר שיש לו סדרת אירועים שנקראת 'הכר את המבשלה', קפץ על המציאה וכך הערב נולד".
ומה הלאה?
"אנחנו מחפשים להפוך את זה לעסק שהחבר'ה יוכלו להתפרנס ממנו, לכן העמותה משקיעה בזה. אני מאמין שהערב ימשוך את תושבי האזור שהם גם חובבי בירה וגם אוהבים עשייה חברתית. מבחינתנו חשוב שאנשים יכירו את המיזם ויתחברו אליו".
מי שמדריך את הצעירים בהכנת הבירה הוא רוני ולדמן, פיזיקאי במקצועו, שמספר: "המפגשים נערכים מדי שבוע, כשכל מפגש אורך שלוש שעות. אנחנו מבשלים בירה בהיקפים קטנים, 20 ליטר בערך בכל מפגש, ואת הבירה אנחנו מעבירים לבקבוקים שנמכרים בכל מיני אירועים ופסטיבלים".
איך מתנהלת העבודה איתם?
"בהתחלה היה לי קצת קשה. לקח לי זמן להתרגל, כי אף פעם לא עבדתי עם אנשים עם מוגבלויות. אני נעזר במרפאות בעיסוק שמשתתפות במפגשים ויודעות איך להתייחס אליהם, איך להפעיל אותם ומה מתאים להם לעשות. זה מאוד עזר לי להשתלב ולהבין איך לעבוד עם הקבוצה הזאת. אני חושב שהיום יש בינינו כימיה טובה מאוד. הם שמחים לראות אותי ואני שמח לראות אותם".