סטפני דגן ממודיעין מוכרת לרבים מהמתווכים. עם חלקם כבר יצא לה לעבוד בשיתוף פעולה. הם והמוכרים המרוצים יכולים להעיד יותר מכל על חשיבות הכנתו של בית לקראת מכירתו. מסתבר שהרושם הראשוני קובע בדיוק כמו בדייט; אם הבית נקי, ריחני ומואר ומשדר אנרגיה טובה ומזמינה – הסיכוי למכירתו יעלה.
עם הפנים לעיצוב
דגן, אמא ל- 3 ילדים בוגרים, הצעיר ביניהם כבר חייל, עברה לא מעט בחייה, אך כל עיסוקיה נשקו תמיד לתחומי האמנות השונים. היא ילידת שיקגו, ארה''ב, ועלתה יחד עם הוריה לארץ עוד בהיותה נערה. "מאז ומתמיד אני עוסקת באמנות", היא נזכרת, " גדלתי בבית מוסיקלי מאד ומוסיקה תמיד היתה חלק גדול מחיי. בבית שמענו המון מוסיקה קלאסית, אבי ז''ל היה עו''ד אך אהב מאד לנגן בפסנתר ואמי ז''ל היתה ציירת שהציגה את עבודותיה בתערוכות רבות". בצבא שירתה כסולנית להקת פיקוד דרום. "אלו היו ימי הלהקות הצבאיות של רפול. באותה תקופה שירתו יחד איתי אמנים ידועים כמו חני נחמיאס, עירית ענבי, חנוך רוזן, מזי כהן, ואחרים. הופענו הרבה פעמים יחד כמקהלת צה''ל. אחרי השחרור התלבטתי באיזה כוון להמשיך ולפתח את עצמי. עמדו בפניי המון אפשרויות והיו גם הצעות מוסיקליות. אחרי פסק זמן למחשבה, החלטתי ללכת לתחום האמנות הפלסטית. הלכתי ללמוד במדרשה לאמנות ברמת השרון במשך 4 שנים. עשיתי מסלול של חינוך מיוחד ותרפיה באומנות".
אחרי נישואיה עברה למכבים, כאן גם נולדו ילדיה. היא המשיכה בלימודי עיצוב פנים באורט קריירה במשך שנתיים, בהמשך למדה בקורסים שונים לעיצוב כולל לימודי פאנג שווי, עיצוב הבית בשילוב עקרונות אנרגטיים, שאותם היא משלבת, לדבריה, המון בעבודתה. "לאחר הלימודים עבדתי כסטייליסטית, ממזון לביגוד ועד כלי בית. עשיתי הפקות עיצוב של עטיפות מוצרי מזון, קטלוגים לעוגות, קטלוגים של בגדי ילדים והפקות מצולמות לירחוני עיצוב הבית כגון "בניין דיור", נישה ואחרים. בין היתר עבדתי בעיצוב חלונות ראווה. לשמחתי אני מהאנשים שהתמזל מזלם לקום בבוקר ולאהוב את העבודה שלי. אנחנו מבלים את רוב חיינו בעבודה ואם לא נהנה זה יעלה לנו בבריאות וחבל. אני טוטאלית בעבודתי ומאד פרפקציוניסטית, ועובדת עד שהתוצאה מושלמת בלי הנחות לעצמי. העבודה שלי כוללת התמקדות בפרטים הקטנים. כשאני נמצאת עם צלם, אני יכולה להעביר דקות ארוכות, ולשנות העמדה של חפצים, עד שיקבלו את הזוית הנכונה עם התאורה הנכונה לצילום.
עבדתי במספר חנויות לעיצוב הבית, בין השאר בחנות הציפור הצהובה בשילת, חנות שהיתה היי לייט בחיי, כל יום שהגעתי לעבודה היה לי כיף גדול. בזמנו זו היתה חנות לעיצוב כללי של הבית, ייעוץ בצבע, טכניקות צביעה לקירות ורהיטים וסדנאות צביעה. זו היתה אחת העבודות שהכי אהבתי, כי בסטיילינג זה מאד אינדיבידואלי, אתה עובד לבד, ופה מצאתי את עצמי עוזרת לאנשים לעצב את הבתים שלהם. ההרגשה שאת עושה טוב לאנשים והם אסירי תודה על כך גרמה לי לסיפוק רב. אחרי מספר שנים חזרתי לעבוד כעצמאית בתחום ההום סטיילינג. כיום אני עוסקת גם בתחום שנקרא "סטייג'ינג".
לכל מתווך צמוד סטייג'ר
"סטייג'ינג הוא תחום מאד פופולארי בארה''ב", אומרת דגן, "שם אין מתווך שלא עובד עם סטייג'ר. מדובר בשדרוג של הבית על ידי טיפול קוסמטי בסיסי לקראת מכירה. הסטטיסטיקה אומרת שלקוח שנכנס לבית מתרשם ממנו ב 10 השניות הראשונות. בחו''ל יש מחסני ציוד מיוחדים לקראת מכירה. במקרים רבים הכנת הבית לא רק מזרזת את מכירתו אלא גם מעלה את ערכו בהשקעה מינימאלית וכך מאפשרת את מכירתו בזמן קצר ובסכום מכסימאלי. זה כמו קסם. השיטה בהחלט מוכיחה את עצמה."
דגן מדגישה כי לא מדובר על שיפוץ אלא שימוש ברהיטים של הלקוח לאחר שעברו מיון, יחד עם אבזור מינימאלי. "לפעמים מדובר בתוספת צביעת קיר או שניים, לעשות סדר בבלאגן, כשהמטרה להתאים את הבית לקהל גדול יותר. לפעמים השינוי בארגון מגלה את הפוטנציאל המלא של הבית. הלקוח חייב לדמיין את עצמו גר בתוך הבית" היא מסבירה את הפסיכולוגיה שעומדת מאחורי ההשקעה בנכס לקראת מכירה, "חשוב לנטרל סממנים אישיים ולאפשר ללקוח הפוטנציאלי להתחבר לאווירה שהבית משדר. סטייג'ינג יגרום לבית להראות גדול יותר, בהיר יותר, נקי יותר, חם יותר ויותר מזמין והחשוב מכל יגרום לקונים הפוטנציאליים לרצות לקנות אותו".
על עצמה מעידה דגן שיש לה המון סבלנות כשהיא עובדת עם אנשים. "אני מאד אינטואיטיבית וקולטת מהר מאד את האנשים שעומדים מולי, לכן החיבור שלי איתם מאד מהיר. מאד חשוב לי ההומור, אני תופסת את העבודה שלי לא רק במישור העיצובי אלא גם כחוויה כייפית של עבודה עם אנשים. אני מאד בעד שילוב בין סגנון מינימליסטי מודרני לסגנון אקלקטי. שילוב פריטים מכל מיני סגנונות וחומרים. אני בעד שילוב אלמנטים מנוגדים, חדש וישן, קר עם חם, כהה ובהיר, קו נקי וקו מחוספס. בכל חלל צריכים להיות חומרים שונים, כגון שילוב עץ, זכוכית, מתכת ואבן, כדי ליצור איזון אנרגטי. אני אוהבת להוסיף נגיעות של קש ובדים. אני טוענת שהצבע השולט של הבית לא צריך לבוא מהקירות אלא מהבדים והאביזרים שאנו מוסיפים לו. כך ניתן לחסוך עלויות לקראת מכירת הבית בהחלפת כרית או כיסוי מיטה ואין צורך להשקיע בצביעת קיר שלם".
המחסן של סטפני
דגן מיישמת את מה שהיא מאמינה בו בביתה: "אצלי בבית הצבעים השולטים הם לבן, אפור וצבעי עץ בהיר. אני עובדת כל היום עם המון צבעים ולכן כשאני נכנסת לביתי אני חייבת את האווירה הרגועה. למען הגיוון שילבתי בביתי גם כתמי תכלת וירוק תפוח. כשמגיע לקוח אני מתאימה את עצמי לטעם שלו, חשוב לי להתקשר עם הבן אדם שעומד מולי, אני זורמת עם הראש שלו. לפעמים הוא לא כל כך יודע מה הוא רוצה ואני מכוונת אותו בעזרת המלצות מקצועיות. חשוב לי שהלקוח ירגיש נעים בביתו. בית צריך לתת הרגשת רוגע וביטחון. "
היא מתכננת לכתוב בלוג לעיצוב, "לחלוק את הידע שצברתי עם השנים, עם כל מי שמעוניין לשדרג את ביתו. חשוב לי לאפשר לאחרים להיעזר בתובנות שספגתי עם השנים, לתת מעצמי לאחרים ואני עושה זאת מכל הלב. בין היתר אשמח לחלוק את השקפת עולמי. אני טוענת שעלינו למצות את החיים. שילוב של חשיבה חיובית, סביבה מכילה, אנרגיות הטובות וחיים ספורטיבים ושלווים.
השאיפה שלי שיהיה לי מחסן עם ציוד לאבזור בתים לקראת מכירה. פעמים רבות מוכרים בתים ריקים, וצריך למלא אותם עם תמונות, שטיחים, ריהוט, כדי שאפשר יהיה למחיש את הפוטנציאל שלהם. פה בארץ אני מתחשבת בתקציב הלקוחות ולכן משתדלת להשתמש בחפצים שיש להם ולפעמים ממליצה לרכוש פריטי ריהוט בודדים להשלמת התמונה. אך במידה ומדובר בבית ריק או בנכס יקר ששווה להשקיע בהצגתו לפני המכירה, נראה לי שהאפשרות לסדר אותו מא' ועד ת' לקראת המכירה, יכולים לקדם את מכירתו."
טיפים להכנת הבית לקראת מכירה
- חובה לסדר את הבית לקראת המכירה.
- לפתוח חלונות – לאפשר לאוויר ואור להיכנס לבית.
- חשוב לנטרל ריחות רעים. מאידך ריחות של אפיה תמיד מוסיפים לאווירה הביתית.
- כדאי לסייד או להוסיף צבע לקירות במידת הצורך. להשתדל בצבעים בהירים ונעימים לעין.
- לא להגזים באבזור הבית-להימנע מעומס פריטים.
- להפטר מפריטים מיותרים.
- חשוב מאד לבחור תאורה נכונה, היות ותאורה יכולה להקטין או להגדיל חללים.
- להחליף ידיות בארונות.
- כמה שיותר מראה נקי . את האוספים האישיים אפשר לשמור בארון.
- את חיות הבית כדאי להשאיר בחוץ, רק למקרה שהקונה הפוטנציאלי אינו אוהב או אלרגי לבעלי חיים.
- לא לחסום את החלונות בריהוט כבד. לאפשר לעין לקלוט את המראה מחוץ לחלונות, במיוחד אם יש נוף יפה בחוץ.
- לתקן מראש את הדרוש תיקון.
- חשוב להשקיע בכניסה לבית, לסדר גם את הגינה והסביבה מחוץ לבית. בבניין מגורים-חשוב לדאוג שחדר המדרגות ייראה נקי ומסודר.
* האביזרים בכתבה באדיבות "האסם" בבית נקופה ו"אריאלה" במרכז רננים במכבים.
(צילום : אינגריד מולר)