בעוד שבמהלך חגי תשרי בתל אביב התעקשו אנשי "הראש היהודי" לצעוד דווקא בכיכר דיזינגוף שהפכה למיצג למען החטופים, ומנגד פרופסור ממכון ויצמן התעקש להלהיט את האווירה במהלך תפילות יום כיפור, במודיעין היו מי שצעדו יחד, דתיים וחילוניים, להקפה ציבורית לזכר קורבנות ה-7 באוקטובר והמלחמה.
האירוע התרחש במהלך חג שמחת תורה, כאשר קהילות השכונות מוריה והשבטים, למעלה מאלף תושבים, נפגשו ל"צעדת הגבורה ואירוע אחדות". האירוע כלל הצדעה ללוחמי צה"ל וחיבוק למשפחות השכולות, ובסיומו התקיימה התכנסות קהילתית ושירה בציבור באחד הפארקים באזור.
את האירוע הייחודי יזמו חברי ועד השכונה – אשר לוי, אורית מאירוביץ, מורין סימון, רונית גרינברג, שירי ארצי, יחד עם נציגי בתי הכנסת בשכונות ובשיתוף פעולה עם אגף הקהילה בעיריית מודיעין.מי שדאג לתקצוב האירוע מטעם העירייה, ואף נשא את התפילה לשלום החיילים, הוא סגן ראש העירייה ומחזיק תיק השירותים החברתיים עמיעד טאוב.
מורין סימון סיפרה השבוע: "יחד הצלחנו להוציא לפועל שמחת תורה שמטרתה לאחד את הקהילות השונות בשכונה שלנו, דתיים וחילונים כאחד, ללא משמעות פוליטית וללא סממנים פוליטיים, להציג אחדות, עוצמה ומשמעות שעבורה החיילים שלנו נלחמים ומקריבים את חייהם. השכונה שלנו מוכת שכול, רבים מאיתנו משרתים בצבא ובכלל בכוחות הביטחון, ועוד תוך כדי ההכנות נוספו לנו שתי משפחות שכולות שנוספות שליווינו במצעד דגלים. אנחנו מורכבים בשכונה מכל כך הרבה קהילות, שונים בסגנונות החיים שלנו ובדרך שבחרנו, ועדיין כולנו נכנסים מתחת לאלונקה כשצריך ונלחמים על מה שמשותף, מאחד ומחבר את הקיום שלנו במדינה הזאת, בעיר שלנו, בשכונה שלנו".
עוד הוסיפה השבוע סימון כי "אני לא דתייה ולא נוטה להשתתף בכלל בהקפות. יום סיום קריאת התורה והתחלתה מחדש לא ממש מדבר אליי, אבל ההתכנסות יחד, הביחד, התרגשתי מהתושבים עצמם וזה שווה הכל. זאת המהות של העם שלנו, שהוא מאוחד, מתכנס יחד ותמיד נמצא שם עבור האחר".
אשר לוי, אחד ממארגני האירוע, הוסיף: "הבנו שהשנה לא ניתן לחגוג את שמחת תורה כבכל שנה. יחד עם זאת, שמחת תורה, הקפות, חגי ישראל, כולם נועדו לקבץ אותנו כעם לאחד ולהזכיר לנו שכשאנו מאוחדים אנחנו תמיד נהיה עם מנצח. ככה גם כקהילה בשכונה".