אני יהודי, ישראלי ומאמין בבורא עולם. האלוהים שלי הוא זה של עשרת הדיברות ושל ואהבת לרעך כמוך. אין באמונה שלי פוליטיקה ואינטרסים, והיא אינה משמשת קרדום לחפור בו. יש בה אהבה והיא תנצח. והפעם היא באמת תנצח, ניצחון מוחלט ולא אשליה, שלא לומר ניצחון של נביא השקר והחורבן.
בעיניי האסון הגדול ביותר של האנושות זה אלפי שנים, ובמיוחד שלנו כיהודים, הוא הפרשנות שאלה שמינו עצמם מטעם עצמם לאבירי הדת היהודית ולבעלים של התורה והמצוות והאמונה באלוהים, נתנו לדת, שבעיקר משרתת את האינטרסים האישיים הצרים שלהם.
הם מתנהגים ועושים את ההיפך ממה שהאלוהים שלי מצווה עליהם, ולכן חלקי לא יהיה עימם. הבעיה היא שגורל אחד שם אותנו על חלקת האדמה הצנועה שלנו בין הים לירדן. האלוהים שלי מביט מלמעלה והוא עצמו אינו מאמין לאן מובילים הרבנים מטעם עצמם, בשמו שלו, את האברכים ותלמידי הישיבות. בפועל מדובר בחונטות ממש של הציבור החרדי ששולטות בצאן מרעיתם באמצעות שני ראשים: פוליטית ורבנית.
האלוהים שלי הוא זה של הציונות הדתית המשרתת וגם שומרת על יהדותה בזקיפות קומה. הדוגמא הטובה ביותר לכך היא זו שמייצג אלעזר שטרן, אלוף (מיל) וחבר כנסת ב"יש עתיד". בבחינת "האחיכם יבואו למלחמה ואתם תשבו פה?" ספר במדבר.
נקודת השפל השבועית השבוע היא של הרב אריה יזדי, שנחשב לרב בולט בציבור החרדי הספרדי, שקילל את הרמטכ"ל. "הרמטכ”ל הארור, יימח שמו וזכרו". הרב קילל והמשיך בחייו כאילו אין מלך בישראל ואיש הישר בעיניו יעשה. האם יש תחתית ושפל נמוכים מכך?
הנציגים הבולטים ביותר של המגזר החרדי, שלדעתי אין להם חלק בעולם הבא (אשרי המאמין), הם בראש ובראשונה אריה דרעי ואחריו גפני וגולדקנוף. הם פוליטיקאים בכל רמ"ח אבריהם ושס"ה הגידים. אינני יודע מתי יש להם זמן להתפלל וללמוד פרק תורה או גמרא ולהתעמק באמת ובלב נקי בתרי"ג המצוות, מתי נמנו על שוק העבודה היצרני והרוויחו גרוש.
מכל כיוון שמסתכלים עליו אנחנו בשפל ובתחתית שמעולם לא היו כאן, ואני מספיק שנים על האדמה הזאת כדי להעיד על כך מיד ראשונה.
1,000 ימים ל-7 באוקטובר ולא למדנו דבר. האם אנחנו באירוע היסטורי עוצמתי ודרמטי שאיננו רואים את אחריתו?







