TEDx במודיעין – הפעם הדבר האמיתי

כתבי מודיעין NEWS
2035-12-04 00:50:00
2035-12-04 00:50:00

בעוד כשבועיים יארח האולם של בית סחלבים סדרה של מרצים מעוררי השראה, בחסות אירגון ההרצאות הכי מפורסם בעולם

(צילום: פייסבוק)

בשנים האחרונות כל הרצאה מצרפת לעצמה את השם הגנרי TED כדי למשוך קהל. גם במודיעין ראינו את המגמה הזו, אבל עכשיו אפשר להכריז ברצינות שבעיר יתקיים כנס TEDx רשמי. זה יקרה ב-17 בדצמבר בבית סחלבים (בשדרות עמק האלה) והנושא שבו יעסקו ההרצאות יהיה "שונות כמקור לעוצמה".

ארגון ההרצאות הוותיק TED מציע הרצאות קצרות של אנשים מעוררי השראה המדברים על נושאים מגוונים ומפיצים רעיונות חדשניים ופורצי דרך. האירוע המרכזי של TED מתקיים מדי שנה בונקובר שבקנדה, אך לצד אירוע זה מתקיימים מסביב לעולם אירועי TEDx רבים הפועלים ברישיון ופיקוח של TED העולמי ומאורגנים על ידי בעל הרישיון המקומי.

חמשת הדוברים שירצו באירוע ה- TEDxשל מודיעין הם: אריאל גורדון – יזם הייטק המקדיש כיום את זמנו למיזם העיקרי של חייו: הנעת גלגלי הפיתוח של תרופה למחלת ה-ALS בה חלתה אשתו; אלקס ריף – ממייסדות "הבריגדה התרבותית", כותבת ומשוררת. אקטיביסטית המביאה באופן ייחודי לקדמת הבמה את קולם של עולי ברה"מ, הדור הבא; מירל'ה אהרוני – מחברת הספר "עטופה" שנולדה בגוף מעוות גפיים אך עם נשמה של לוחמת אמיתית. בספרה ובמסגרת ההרצאות וההופעות בתקשורת היא מספרת את סיפור חייה מעורר ההשראה; רשי קור – פסיכולוג חינוכי. מנהל השירות הפסיכולוגי במעלה אפרים ועוסק גם בהתאמה של מבחן אינטליגנציה חדש לילדי ישראל. לרשי עצמו לקות למידה שהביאה אותו בבגרותו להקים מיזם חברתי בשם "פרויקט ספרי האודיו של ישראל" שנועד לפתוח את עולם הספר לתלמידים שמתקשים בקריאה באמצעות ספרי אודיו; אבנר דפני – מנכ"ל עמותת רקפת, עמותה העושה עבודת קודש ומצילה ילדים ונוער באמצעות סיוע וכלים שהיא מעניקה לצורך התמודדות עם חרדה חברתית.

את הערב ינחו שרי שפרגל, ראש החוג לאנגלית במכללת תלפיות, אשת חינוך ופעילה חברתית אשר תנחה לצד מתי אלפר, יועץ שיווק ואסטרטגי בחברת כלים שיווקיים, מרצה לשיווק ומיתוג ופעיל חברתי.

רותי לקס, סופרת ומחזיקת רשיון TEDx מודיעין, תפתח את הערב בהצגת הנושא שבו היא עוסקת רבות: רגישות כמקור לעוצמה והתקדמות, נושא שהביא אותה ליזום ערב זה ולהקדיש אותו לשונות כמקור לעשייה ועוצמה.

הכניסה לאירוע חופשית אך מותנית בהרשמה מראש באתר עמותת סחלבים.

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

הטובים שבטובים

13 בני נוער ממודיעין זכו השנה לאות הצטיינות מהעירייה עבור פעילותם החברתית בעיר. ביבס: "בני הנוער הללו צומחים להיות המובילים של המחר"

הטובים שבטובים

13 בני נוער ממודיעין זכו השנה לאות הצטיינות מהעירייה עבור פעילותם החברתית בעיר. ביבס: "בני הנוער הללו צומחים להיות המובילים של המחר"

המשך קריאה »