פרגיות מהירות בתנור עם תפוחי אדמה
את המתכון הבא תוכלו להגיש כמנה העיקרית במרכז שולחן, תבנית מרשימה שהיא ארוחה שלמה בפני עצמה. הפרגיות יוצאות עסיסיות במיוחד וההכנה שלהם ממש פשוטה. כל מה שתצטרכו זה לחתוך תפוחי אדמה או בטטות לקוביות שוות בגודלן, לערבב עם הפרגיות, להעביר לתבנית ולתנור, תוכלו אפילו לתת לילדים לערבב את המרכיבים בעצמם ולקחת חלק פעיל בתהליך ההכנה. הפרגיות יוצאות רכות ומצופות ברוטב סמיך ומנצח שכולם אוהבים ולא יכולים להפסיק לזלול.
מרכיבים:
לפרגיות וירקות
קילו סטייק פרגית
6 תפוחי אדמה קטנים לאפייה חתוכים לרבעים
2 בצלים חתוכים לרבעים
3 שיני שום שלמות
לרוטב
4 כפות שמן זית
רבע כוס מים
כף פפריקה מתוקה
כפית כורכום
כפית פילדלפיה
מלח פלפל לפי הטעם
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות. מעבירים את הפרגיות, הבצלים, השום ותפוחי האדמה לתבנית משומנת. בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ושופכים מעל הפרגיות והירקות באופן שווה, מערבבים היטב, מכניסים לתנור ואופים למשך 30 דקות עד להשחמה יפה. (לא לכסות) לאחר מכן, מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים למשך 25-30 דקות נוספות עד לריכוך תפוחי האדמה.
אורז אדום בקלי קלות
אורז אדום שיגוון לכם את האורז הלבן ויוצא פשוט משגע וטעים במיוחד. מתכון לאורז אדום מושלם שיוצא אחד אחד. איך מכינים את האורז? עקבו אחרי אופן הכנת המתכון ולא תוכלו להפסיק לאכול אותו בהתחייבות. האורז משתלב בצורה נפלאה לצד כל מנת חלבון וסלטים שונים.
מרכיבים:
3 כפות שמן
2 כוסות אורז
2 כפות רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה:
מחממים סיר רחב עם 3 כפות שמן, מוסיפים את האורז ומטגנים עד שהוא נהיה לבן. מוסיפים רסק עגבניות, ותבלינים ומערבבים היטב. לאחר מכן, מוסיפים מים רותחים ומבשלים עד שהסיר מגיע לרתיחה. כשהסיר מגיע לרתיחה, מכסים עם מכסה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 15 דקות. בסיום הבישול משאירים את הסיר עם מכסה למשך 10 דקות, מערבבים את האורז היטב עם כף עץ או מזלג ומגישים.
סלט כרוב חגיגי ברוטב חמאת בוטנים
בחיפוש קל בגוגל תוכלו למצוא המון מתכונים לסלט כרוב קלאסי, אך את הסלט המיוחד הזה אנחנו מבטיחים שלא תשכחו. הכנת המתכון לוקחת 10 דקות בלבד, ומתקבל סלט מרענן וחגיגי שתתמכרו אליו ותכינו שוב ושוב.
מרכיבים:
רכיבים לסלט
2 פלפלים אדומים חתוכים דק
חצי ראש כרוב לבן קצוץ דק
צרור בצל ירוק חתוך לעיגולים
חצי מלפפון חתוך לעיגולים
צרור כוסברה קצוצה
רכיבים לרוטב
6 כפות חמאת בוטנים
4 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כף דבש
מעט מיץ לימון
אופציונלי: בוטנים קצוצים לעיטור
אופן הכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה עד שמתקבל רוטב אחיד. במידה הרוטב יוצא סמיך מידי, ניתן לדלל אותו ולהוסיף מעט מים. מערבבים את כל הירקות יחד בקערה גדולה, לאחר מכן, מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב. לשדרוג הסלט מומלץ להוסיף בוטנים קצוצים.
מחפשים עוד מתכונים קלים וטעימים? היכנסו לאתר מתכונית >>